İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

SUSUZLUĞUN BEDELİ BÜYÜK

Kullanılabilir suya erişmek en temel insan haklarından biri. Ama günümüzde ne yazık ki 2,1 milyar insan kullanılabilir suya erişemiyor. Hatta 844 milyon insan içme suyu dahi bulamıyor. Dört milyar insan yılda en az 1 ay şiddetli su kıtlığı yaşıyor ve 2030’da susuzluk nedeniyle 700 milyon kişinin göç edeceği, 2050’de ise dünya nüfusunun yarısının susuzlukla karşı karşıya kalacağı tahmin ediliyor. Su krizinin ulaştığı bu nokta sosyal ve ekonomik kalkınmanın sürdürülebilirliğini tehdit ediyor. Türkiye de bu olumsuz tablodan etkilenmiş durumda. Ülkemizde kişi başına düşen kullanılabilir yıllık su miktarı 2000 yılında 1652 m3 iken bugün 1350 m3’e geriledi. 2030’da daha da azalarak 1000 m3’e düşecek. Kısacası susuzluğun bedeli dünyamız için çok büyük olacak.

 

Su krizindeki bu olumsuz tabloyu vurgulamak isteyen Standart Pompa, 22 Mart Dünya Su Günü’nde Akasya AVM’de sıra dışı bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte AVM ziyaretçilerine, eğer suyu koruyacak önlemler alınmazsa, belki 5-10 yıl sonra bir şişe suya astronomik rakamlar ödenebileceği, hatta o rakamlara bile su bulmanın mümkün olmayacağı gösterildi. Ayrıca basit önlemlerle büyük miktarlarda tasarruf yapılabileceğini anlatan bilgilendirici röportajlar yapıldı, broşürler dağıtıldı. Gün boyu süren etkinlik ilgiyle karşılandı.

 

%100 yerli bir firma olarak 1957’den bugüne pompa, hidrofor ve yangın söndürme sistemleri üreten Standart Pompa, doğa ve insan odaklı bir anlayışla çalışıyor. Sürdürülebilir ve güvenilir çözümler sunuyor, 100’ü aşkın ülkeye ürünlerini ihraç ediyor. Ayrıca Ar-Ge faaliyetleriyle temiz suya erişim ve atık suların arıtılması için enerji verimli ürünler geliştiriyor.  

 

Çevresel sorunlara duyarlı bir kuruluş olan Standart Pompa, “suyu koru, yaşamı koru” ilkesiyle faaliyetlerine yön veriyor.  

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-