İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

İSİB YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET H. ŞANAL

PANDEMİ İLE BERABER TÜM SÜREÇLERİMİZDE DİJİTAL KANALLARIN KULLANIMLARI ARTTI

 

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) olarak günümüz trendleri ve dijitalleşme konularında ihracatçı firmalarımızın da görüşlerini alarak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Pandemi öncesinde dijital envanterimizin günümüz koşullarına güncellenmesi amacıyla bir çalışma başlattık. Web sitemizden, sosyal medya hesaplarımıza kadar tüm dijital görünürlüğümüzü hem kreatif anlamda hem de içerik anlamında geliştirdik. Bunun son halkası da Youtube kanalımız oldu. Sektörümüzün ve hedef ülkelerimizin sektörel verilerini Youtube kanalımızda ayrıca fuarlardan canlı bağlantılar ve röportajlar da gerçekleştiriyoruz. 

 

Pandemi ile beraber hepimizin malumu üzere tüm süreçlerimizde dijital kanalların kullanımları arttı. Fiziksel olarak yaptığımız fuarlar, ticari heyetler ve benzeri faaliyetler dijital ortama taşındı. Burada da İSİB olarak ihracatçılarımız için fark yaratıcı organizasyonlara imza attık. İhracatçı firmalarımızın da değerlendirmelerini alarak dijital ticari heyet organizasyonları yapmaya başladık. 2020 yılı içerisinde Kazakistan, Katar, Ukrayna ve Kolombiya’ya; 2021 yılı içinde ise Özbekistan, Birleşik Krallık, Kanada, Brezilya, Vietnam, Arjantin, Paraguay, Uruguay ile Nijerya’ya dijital ticari heyet organizasyonu gerçekleştirdik. Söz konusu ülkelerden 500’ü aşkın firma ile ihracatçı firmalarımız yaklaşık 2000’e yakın iş görüşmesi yaptılar. 2022 yılında da bazı ülke ve bölgelerde dijital faaliyetlerimize devam edeceğiz. 

 

Son dönemde ise üye kuruluşlarımızın ihracat potansiyelini artırmak ve pazar çeşitliliği sağlamak amacıyla Dış Ticaret İstihbarat Merkezini bünyemizde kurduk. Bununla birlikte aynı amaçla members.isib.org.tr altında yeni bir Ürün Arama Motoru platformumuzu hayata geçirdik.

 

İhracatçı Birlikleri içerisinde bir ilk olan Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’ne (DTİM) personel istihdamı sağladık ve bu personellerimizin eğitimlerini tamamladık. İSİB DTİM olarak temel amacımız İklimlendirme Sektöründe Birliğimiz bünyesinde bulunan firmaların ihracatlarının artması ve pazarlarının çeşitlendirmesine yardımcı olmak. Bu noktada, hiçbir Türk firmasının ihracat bilgilerinin diğer firmalar ile paylaşılmaması yönünde önemli bir etik karar almış bulunmaktayız.

 

Üyelerimizin ihracatını artırmak, onlara yeni müşteriler bulmak adına hazırladığımız bir diğer projemiz de Ürün Arama Motorumuz oldu. İSİB olarak kurulduğumuz günden bu yana yurt dışında birçok alanda tanıtım faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Bu tanıtım faaliyetlerinin daha da anlam kazanması için web sitemizin üyelerimize daha aktif bir şekilde fayda sağlamasını istedik. Üye firmalarımız, kurumsal kimlikleri ile beraber tüm ürün ve hizmetlerini bu platforma girdiler. Yurt dışındaki tüm reklamlarımızda yönlendirmelerimiz bu platforma yönelik oluyor. Bu sayede İSİB’in reklam verdiği web sitelerinde, sponsor olduğumuz faaliyetlerde, katılım sağladığı fuarlarda ve daha birçok tanıtım mecrasında dolaylı olarak firmalarınızın tanıtımları gerçekleştirilecek.

 

Sektörümüz genel olarak ise dijitalleşme çalışmalarını sürdürülebilirlik, çevre duyarlılığı, enerji verimliliği ve üniversite sanayi iş birliği konularında etkin bir şekilde kullanıyor.  Ürünlerinin kalitesini en üst standartlardaki kalite belgeleriyle tescilleyen (UL, Eurovent, AHRI, ISO, CE, TÜV, vb.) Türkiye iklimlendirme sektörü firmaları olarak, ERP (Energy-related Products -Enerji ilişkili Ürünler Direktifi) direktiflerinin gerekliliklerini doğrudan karşılayan, çevreci ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını artıran tasarruflu ürünler üretiyoruz. Firmalarımız ikiz dönüşüm ile hem dijitalleşerek büyüyor hem de çevreyi koruyan ve karbon ayak izini düşüren çalışmalara imza atıyor. 

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-