İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

WAVIN, 2050’DE SIFIR KARBON EMİSYONU HEDEFLİYOR

Dünya plastik boru sektöründe lider marka Wavin’in de bağlı olduğu Orbia, küresel anlamda sürdürülebilirlik vizyonunu tüm ülkelerle paylaştı. Güvenli, verimli, sağlıklı ve hijyenik su tedariki ve iklim değişikliklerine karşı dirençli şehirler üzerine çalışmalarını sürdüren Wavin, sürdürülebilirlik planlaması kapsamında 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu ve 2025’e kadar depolama alanlarında sıfır atık hedefliyor. 

 

2020 yılı boyunca kilit yöneticilerle  sürdürülebilirlik konusunda çalışmalar gerçekleştiren ve her dönem gündeminde yer veren küresel güç Orbia, düşük karbonlu sisteme geçiş yöntemleri,  iklim raporları ve su konularını ele aldı.  Orbia, 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu hedefi başta olmak üzere, tesislerinde geri dönüşümü, çöp sahalarına sıfır atık stratejisini ve yenilenebilir enerjinin daha geniş çapta kullanılmasını teşvik edecek.

 

Wavin Genel Müdürü Fatih AsalWavin’de atık oluşumu ve sera gazı salınımı azalacak

Yarım asırlık tecrübesiyle Türkiye’nin lider plastik boru üreticilerinden olan Wavin’in de bağlı olduğu Orbia, küresel anlamda sürdürülebilirlik vizyonunu tüm ülkelerle paylaştı. Bu doğrultuda sürdürülebilirlik planlamasını yapan Wavin, tesislerinde  enerji, su ve geri dönüşüm hammadde kullanım verimini maksimuma çıkararak, atık oluşumu ile  karbon emisyonunu en aza indirmeyi amaçlıyor.  Yenilenebilir enerji, biyoyakıtlar ve geri dönüştürülmüş hammadde kullanımını artıracaklarının altını çizen Wavin Türkiye Genel Müdürü Fatih Asal, “Çatısı altında bulunduğumuz Orbia, 2038'e kadar karbon emisyonunu yüzde 47 azaltmayı,  2050 yılına kadar ise net sıfır karbon emisyonu stratejisini duyurdu. Bu kapsamda tesislerimizde yenilenebilir enerji, biyoyakıtlar ve geri dönüştürülmüş hammadde kullanımını artırmak istiyoruz. Çevreye verdiğimiz önemden dolayı, Wavin ürün ve sistemlerini doğayı korumak, enerji verimliliğini arttırmak temiz ve güvenli bir çevre sağlamak için tasarlıyoruz. Önümüzdeki süreçte üretim tesislerimizde karbon emisyonun çevreye olan etkisini en aza indirmek için daha çok çalışacağız. Her zaman çevre ve sürdürülebilirlik alanında sürekli gelişmeyi sağlamak için ekip çalışmasına oldukça önem veriyoruz.  Wavin TR Yönetim Komitesi olarak bu politikanın sürdürülebilirliğinin sağlanması için tüm çalışanları etkin biçimde destekleyeceğiz” dedi. 

 

“Gelecekteki küresel zorluklara karşı mücadele ediyoruz”

1955 yılında Hollanda'daki su şebekesini modernleştirmek amacıyla kurulan Wavin, bugün Avrupa Pazar lideri olarak bina ve altyapı alanındaki yenilikçi çözümleri ile küresel bir marka olarak çalışmalarına devam ediyor. 

 

Wavin’in tüm dünyada sağlıklı ve sürdürülebilir ortamlar inşa etme amacını hatırlatan Wavin Türkiye Genel Müdürü Fatih Asal, küresel ısınmanın ve su krizinin şehirler üzerindeki etkilerini azaltma misyonu ile birden fazla kıtada yenilikçi çözüm ortağı olduklarını belirtti. Fatih Asal, “Çevreye verdiğimiz önemden dolayı, Wavin’in tüm ürün ve sistemlerini doğayı korumak, enerji verimliliğini arttırmak, temiz ve güvenli bir çevre sağlamak için tasarlıyoruz. İnşaat ve altyapı sektörünün lider oyuncusu Wavin olarak, Orbia çatısı altında dünyanın dört bir yanındaki şehirlerin gelecekteki küresel zorluklara karşı mücadelesine katkıda bulunuyoruz. Önleyici bakım ve iyileştirilmiş ürün tasarımı sağlayan sensörler gibi dijital araçlarla şehrin  sistemlerini arızalanmaktan koruyoruz. Bu ve buna benzer teknolojilerle  hızlı ve ekonomik çözümler sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

İklim şartlarına karşı dirençli şehirler

İklim şartlarına dayanıklı şehirlerin oluşturulması için önerilerini sırayan Fatih Asal, yapılması gerekenleri yedi maddede özetledi. Toprak tarafından emilmeyen fazla suyu kademeli olarak toğrağa salınmasını, yer altı sularını korunmasını ve yağmur suyunu yeniden kullanımını tavsiye etti. Yeni teknolojilere açık olmanın önemine değinen Asal, yeşil alanları korumak, çevrenin kirlenmesini önlemek ve geri dönüşümlü ürünler kullanmanın şehirleri iklim şartlarına daha dayanıklı hale getireceğini aktardı. 

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-