İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

Rosenberg Bölge Satış Müdürü Cem Şirin

Rosenberg Bölge Satış Müdürü Cem Şirin: ’’Sodex Fuarı, pandemi sonrası insanların uzun süredir bir araya gelememesinden dolayı sektörün çalışanlarının, özellikle yurt içindeki çalışanlarının bir araya gelmek için bir fırsat, bir ortam oldu."

 

Uzun bir aradan sonra sektörümüzü bir araya getiren ISK-SODEX 2021 fuarı hakkında görüşlerinizi ve fuarın sizin için nasıl geçtiğini bizimle paylaşır mısınız? 

 

Sodex Fuarı, pandemi sonrası insanların uzun süredir bir araya gelememesinden dolayı sektörün çalışanlarının, özellikle yurt içindeki çalışanlarının bir araya gelmek için bir fırsat, bir ortam oldu. Burada uzun zamandır göremediğimiz müşterilerimizi, tedarikçilerimizi görme şansımız oldu, bir araya gelme şansımız oldu. Yurt dışından daha fazla misafir bekledik. Yurt dışından beklediğimiz misafiri karşılayamadık. Onu dışında çok iyi çok dolu değildi ama kötü de değildi. Yavaş yavaş bugün toparlanıyoruz zaten. 

 

Fuarda sergilediğiniz ürünleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

 

Biz Rosenberg Türkiye olarak Rosenberg’in Türkiye’deki yapılanmasıyız. Burada bir montaj bandımız var ve özellikle Rosenberg’in aksiyel fanlarına odaklanmış durumdayız. Burada bu aksiyel fanların montajını yapıyoruz. Fuar için özellikle üstünde durduğumuz birkaç ürünümüz var. Bunlardan bir tanesi EC fanlar. EC fanlar ile ilgili şu anda tüm dünyada bir problem var. Tedarik problemi. Tıpkı otomotiv sektöründeki gibi. Elektronik kartlardan kaynaklanan bir tedarik problemi var.  O yüzden birçok üretici bu fanları tedarik edemediği için sıkıntılar yaşıyor. Biz de bu arada IC plak fanlarımızı ve EC aksiyel fanlarımızı devreye alarak hem ürün gamımızı Türkiye de geliştirdik hem de iş hacmimizi geliştirip burada üreticilerimize destek olamaya çalışıyoruz. Bu fuarda altını çizdiğimiz ürünler EC Fanları. Özellikle EC plug fanlar ve EC aksiyel fanlar. Onu dışında bir hava temizleyici getirdik. Onu da fuarda ilk kez müşterilerimize tanıttık. Şu anda öne çıkan Rosenberg ürünleri bunlar. 

 

Firmanızın 2022 hedefleri nelerdir?

 

Tıpkı fuardaki gibi 2022 de de aksiyel fanlar dışında Rosenberg’in diğer ürünlerini Türkiye’de daha hareketlendirmeye çalışacağız. Özellikle stoklarımızı buna göre ayarlayacağız. Normalde Rosenberg’in diğer ürünlerinin stoklarını aktif olarak Türkiye’de tutmuyorduk. Fakat bu stoklar da yerimizin genişlemesiyle beraber, taşındıktan sonra Türkiye’de tutulacak. Bu bütün piyasada eksikliği çekilen, aranan ürünlerin daha zahmetsizce tedarik edilmesi fırsatı verecek üreticilere. Plan bu, plan yürüyecek ondan bir kuşkumuz yok. Biz her sene yaklaşık iki kat büyüyen bir firmayız. Bu sene dört kat büyüyeceğiz diyorum ben. İnşallah büyüyeceğiz.

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-