İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

FRASCOLD, ENRAD İLE DÜNYANIN EN SÜRDÜRÜLEBİLİR MOBİLYA FABRİKASINI YAPMAK

Frascold ve standart bir modül sisteminde doğal soğutma sıvısı soğutucuları ve ısı pompaları tasarlama ve üretme konusunda uzmanlaşmış İsveçli bir şirket olan ENRAD arasındaki işbirliği, dünyanın en sürdürülebilir mobilya üretim fabrikası olan The Plus'ta prestijli yeni bir projeyle güçleniyor. Oslo yakınlarında inşa edilmiştir. Bu olağanüstü site, müteahhidin çevre dostu bir yaklaşımı piyasadaki en son teknolojilerle bir araya getirme arzusuyla oluşturuldu ve İskandinav ülkelerinde verimlilik ve sürdürebilirlik açısından binalar için en yüksek tanınırlık olan Breeam Olağanüstü sertifikasını alan ilk endüstriyel bina oldu. 

 

Tasarım stüdyosu bu ihtiyacı karşılamak için ENRAD'a başvurdu: aslında kısmen Frascold kompresörleri sayesinde, ısı pompaları maksimum enerji tasarrufunu ve yüksek performansı garanti edebilir. Bu seçim, ATEX Direktifi ile uyumluluk tarafından sağlanan kısmi yük ve güvenlik altında, hem çevreye saygıya, kaliteye, yeniliğe ve proaktif müşteri odaklılığa dayalı aynı değerler sistemini paylaşması hem de Frascold çözümlerinin güvenilirlik, maksimum performans ve verimlilik açısından garanti ettiği birçok fayda nedeniyle mükemmel olduğunu kanıtladı.

 

Özellikle, boyama alanına, proses için soğutma ve ısıtma işlevlerini yerine getiren hidrokarbonlar için pistonlu Z kompresörlü dört ısı pompası yerleştirildi. Son olarak, sistemin benzersiz doğasını doğrulayan diğer bir ayırt edici özellik, herhangi bir fazla ısıyı geri kazanma olasılığıdır. Bu, üretim merkezini ısıtmak ve soğutmak için serbest soğutmalı jeotermal santralle birlikte kullanılır: geleneksel fabrikalara kıyasla üretim sahasının enerji gereksinimini %90 oranında azaltmaya yardımcı olan son teknoloji bir sistemdir.

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-