İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

FRASCOLD, CAGNASSO FRIGORIFERI VE CANTINE CAPETTA VERİMLİ BİR İŞBİRLİĞİ

ŞARAP SEKTÖRÜ İÇİN PROPAN SOĞUTUCULAR: FRASCOLD, CAGNASSO FRIGORIFERI VE CANTINE CAPETTA VERİMLİ BİR İŞBİRLİĞİ

 

Yakut kırmızısının farklı tonları, yumuşak bir tada ve zarif bir aromatik bitişe sahip uçuk sarı: İyi bir kadeh şarap her zaman hayattaki en keyifli anlardan bazılarını paylaşabileceğiniz veya özel günlerde kadeh kaldırabileceğiniz “güvenilir bir arkadaş”tır. Cantine Capetta – kontrollü markalar Duchessa Lia ve Balbi Soprani ile birlikte – bunu iyi biliyor. 1953'ten beri, çabalarını ünlü markaları aracılığıyla olağanüstü Piyemonte şarap mirasını tanıtmaya adadılar. Kökleri yüzlerce yıldır bağcılık ve şarap üretimine ayrılmış prestijli bölgelere dayanan gerçek İtalyan mükemmelliğinin harika bir örneği ve bugün UNESCO Dünya Mirası Alanları arasında yer alıyor.

 

“Doğa, teknoloji ve yenilik: Bunlar, tüm tedarik zinciri üzerinde kusursuz kalite kontrolü ile övünen tüm üretim sürecini sürekli iyileştirmemizi her zaman destekleyen ilkelerdir. Böylece her şarap kendi kişiliğini en özgün nüanslarında ifade edebilir”, diyor Cantine Capetta Teknik Direktörü Paolo Bussi ve devam ediyor: "Her şarap yapım sürecinde, şıraların soğutulmasını mümkün olan en iyi şekilde yönetmek için sıcaklık kontrolüne azami dikkat gösteriyoruz. Bu, nihai ürünün organoleptik özellikleri üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olan en hassas aşamadır. Bu nedenle yüksek performanslı bir soğutma sisteminin kullanılması çok önemli bir rol oynuyor” dedi. “Bizim durumumuzda, üretimdeki bir artışın ardından, şıraların soğutulması için soğutma kapasitesini iki katına, yani 28 °C'den 0 °C'ye yaklaşık 20.000 litre/saat, ihtiyacı ile karşı karşıya kaldık. Mevcut olanın üzerine ilave bir amonyak bazlı soğutma grubu kurmak, özel bir lisans ve daha sıkı kontrollerin yanı sıra soğutma kulesi için daha yüksek su tüketimi gerektirecektir. Piedmont'ta sektörde bir ilk olmanın yanı sıra ISO 14001 sertifikasını her zaman sürdürülebilirliğe ve kaynakların korunmasına adamış olan şirketimiz için bu kesinlikle bir seçenek değildi” dedi. Sonuç olarak şu sonuca varıyor: "Yani, bizi kanıtlanmış verimlilik, sistem yönetiminin basitleştirilmesi ve karbon ayak izinin azaltılması gibi sayısız avantaj sunan bir propan soğutucuya yönlendiren Cagnasso Frigoriferi'nin birleştirilmiş deneyimine güvendik".

 

“Operasyon ihtiyaçlarını tam olarak karşılamada başarılı olduğunu kanıtlamış Cantine Capetta için çığır açan bir seçim.” Cagnasso Frigoriferi'nin sahibi Maurilio Cagnasso şunları ekliyor: “Çözümlerinin üstünlüğü ve köklü güven ilişkisi ışığında güvenimizi geri verdiğimiz uzun vadeli ortağımız Frascold ile yaptığımız işbirliği sayesinde mükemmel bir sonuç elde edildi.  Daha spesifik olarak proje, iki Frascold yarı hermetik vidalı kompresör sayesinde elde edilen 50 Hz'de 581kW soğutma kapasitesi sağlayabilen gelişmiş bir R290 soğutma grubunun yapımından oluşuyordu. Glikol tasarruflu plakalı ısı eşanjörü ve yüksek verimliliğe ve düşük soğutucu akışkan gereksinimlerine sahip Mikrokanallı hava soğutmalı kondansatöre sahip kompakt bir sistem. Soğutma grubu ayrıca verimlilik yönetimi yazılımı, rejeneratif ısı eşanjörü, ekonomizörler, EC fanları ve tam paslanmaz çelik gövdesi ile öne çıkıyor. Ek olarak, maksimum güvenliği sağlamak için Frascold kompresörleri akış anahtarlarıyla donattı ve herhangi bir soğutucu akışkan sızıntısını havaya dağıtmak için bir sniffer ekledik, elektrik kesintisi ve fanların etkinleştirilmesi sayesinde onu etkisiz hale getirdik”.

 

Frascold Kuzey Batı İtalya Satış Bölge Müdürü Nika Bagdasarian, "Bize başka bir projeyi emanet ettiği ve kompresörlerimizin güvenilirliğini kanıtlamamıza izin veren bu ilginç uygulamaya dahil olduğu için Cagnasso Frigoriferi'ye çok minnettarız. 'ATEX bölge 2' uyumlu. Ek olarak, enerji tüketimini daha da azaltmak amacıyla, kompresörlerin güç gereksinimini iş yüklerine göre daha iyi modüle etmek için frekansı 30 ila 60 Hz arasında değişen iki invertör kuruldu. Şarap endüstrisinde faaliyet gösteren daha fazla şirketin zamanla, verimlilik ve sürdürülebilirliği birleştirmek için yeni bir fırsat olarak doğal soğutucu akışkanlara ve özellikle propana geçeceğine inanıyoruz”.

 

Bu proje için iki adet CXHI52-160-468AX yarı hermetik “ATEX Zone 2” sertifikalı vidalı kompresör seçilmiştir.

 

Untitled 6

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-