İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

SANKO ENERJİ, GÜNEY RÜZGÂR SANTRALİ İÇİN GE YENİLENEBİLİR ENERJİ’Yİ SEÇTİ

GE Yenilenebilir Enerji, bugün Sanko Enerji’nin Türkiye’deki 70 MW kapasiteli Güney Rüzgar Santrali’ne 12 adet Cypress ünitesi ve 2 adet 3 MW ünite sağlayacaklarını açıkladı. Rüzgâr çiftliği, 71.000 evin ihtiyacını karşılamaya yetecek temiz enerji üretecek, yaklaşık 200.000 ton CO2 tasarrufu sağlayacak. Proje, Türkiye’nin, enerji ihtiyacının üçte ikisini yenilenebilir enerjiyle karşılama hedefine ulaşmasına yardımcı olacak. Bursa’da kurulacak olan rüzgâr santralinin, 2020 yılının son çeyreğinde inşaatının tamamlanıp ticari faaliyetlerine başlaması planlanıyor. GE’nin iş kapsamında, 10 yıllık servis anlaşması da yer alıyor.

Güney Rüzgâr Santrali, Sanko Enerji ve GE Yenilenebilir Enerji’nin birlikte inşa edeceği ikinci karasal rüzgâr santrali olacak. Bu iş birlikteliği, GE’nin Türkiye’de bu alandaki en büyük karasal rüzgâr türbini Cypress platformu için aldığı üçüncü sipariş olma özelliğini taşıyor. Ayrıca, bu projeyle birlikte GE’nin Türkiye’de bugüne kadar üretmiş olduğu kurulu rüzgâr enerjisi sistemlerinin toplam kapasitesi 1,2 GW’a ve ürettiği rüzgâr türbini sayısı 500’e çıkmış oluyor. 

GE’nin Cypress karasal rüzgâr platformu için en fazla sipariş veren ülkelerden biri olan Türkiye, bugüne kadar, toplamda 255 MW kapasite sağlayan rüzgâr türbini satın aldı. Cypress teknolojisi, rüzgâr enerjisi projelerine ve Türkiye’nin coğrafi özelliklerine iyi uyum sağlıyor. Cypress; Yıllık Enerji Üretimi’nde kayda değer iyileşmelere, hizmette verimlilik artışına, daha iyi lojistik ve konumlandırma potansiyeline, bunların sonucunda ise müşteriler için daha fazla değer yaratılmasına imkân tanıyor. İki parçalı kanat tasarımı ise daha da uzun boyutlarda kanat üretimini mümkün kılarken maliyetleri azaltacak şekilde lojistiği iyileştiriyor ve önceden mümkün olmayan sahalarda daha fazla konumlandırma seçeneği sunuyor.

GE Yenilenebilir Enerji, devrim niteliğindeki iki parçalı rüzgâr türbin kanatlarının üretimini, yine kendi bünyesindeki  LM Wind Power’ın İzmir, Bergama’daki tesislerinde, yerel olarak gerçekleştirecek. GE, bu tesislerde 550’nin üzerinde personel istihdam ediyor. Bu üretim tesisini, GE’nin Cypress türbinlerine monte edilecek yenilikçi iki parçalı kanatların üretimine hazır hale getirmek için Nisan 2019’un sonunda, tesise 300 yeni çalışanın işe alınması ve mevcut tesisin büyütülmesi adına 30 milyon dolarlık bir yatırım yapma kararı alındı. Rüzgâr türbinlerinin kuleleri de yine Türkiye’de üretilecek.

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-