İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

Sanayide Dijital Dönüşüm İş Modellerini ve İnsan Kaynaklarını Değiştirecek

Mitsubishi Electric sanayiciler ve öğrencilerle buluştuğu organizasyonlarda sektöre ışık tutuyor
 
1577174064 Mitsubishi Electric I. End stri ve letme Kongresi TMMOB Adana Elektrik, elektronik ve otomasyon alanında dünyanın önde gelen oyuncularından Mitsubishi Electric, Türkiye’de dijital fabrika konseptinin yaygınlaşması için sanayiciler ve geleceğin karar vericileri üniversite öğrencileri ile buluşuyor. Son olarak “Akıllı Endüstri Sohbetleri”, “I. Endüstri ve İşletme Kongresi”, “9.Gelişim Platformu” ile “Yazılım ve Teknoloji Zirvesi”nde konuşmacı olarak yer alan Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri OEM İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Tolga Bizel, Sanayi 4.0 evresinde fabrikaların en önemli gündem maddesinin hızla değişen ve kişiselleşen insan ihtiyaçlarını en hızlı ve verimli şekilde karşılayabilecek üretim bantları kurmak olduğunu belirtti. Mitsubishi Electric’in Sanayi 4.0’a yanıtı olan e-F@ctory konsepti hakkında bilgiler veren Bizel, Nesnelerin İnterneti (IoT), robot teknolojileri ve yapay zeka konularında da açıklamalarda bulundu.
 
Teknoloji öncüsü Mitsubishi Electric, sanayicileri yeni endüstri evresi hakkında bilgilendirmek, Türkiye’de dijital fabrika konseptini yaygınlaştırmak ve Sanayi 4.0, dijital fabrikalar, robotlar konusunda öğrencileri bilinçlendirmek için pek çok organizasyona katılım sağlıyor. Son olarak Internet of Things Türkiye ve Marmara Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü işbirliğiyle düzenlenen ‘’Akıllı Endüstri Sohbetleri’’, TMMOB Makine Mühendisleri Odası tarafından Adana’da gerçekleştirilen ‘’I. Endüstri ve İşletme Kongresi’’, Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu’nun hayata geçirdiği ‘’9.Gelişim Platformu’’ ve Çukurova Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü tarafından organize edilen ‘’Yazılım ve Teknoloji Zirvesi’’ etkinliklerinde konuşmacı olarak yer alan Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri OEM İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Tolga Bizel, Mitsubishi Electric’in Sanayi 4.0’a yanıtı olan e-F@ctory konseptinin yanı sıra Nesnelerin İnterneti (IoT), robot teknolojileri ve yapay zeka konularında bilgiler aktardı.
 
Sanayi 4.0 evresinde dünya dengeleri değişiyor
Sanayi 4.0’ın beraberinde getirdiği dijital dönüşüm ve akıllı üretim sistemlerinin, toplumları ve dünya dengelerini değiştirecek kavramlar olduğunu aktaran Bizel, sözlerine şöyle devam etti; “Birbirine bağlı üretim makineleri ve insan etkileşimiyle birlikte yeni bir üretim anlayışının oluşacağı önümüzdeki dönemde; sanayiciler, şehirler, devletler ve araştırmacıların sürekli gelişecek ve değişecek olan rekabet ortamına uyum sağlayabilmek amacıyla pek çok farklı alanda çalışmalara imza atacakları öngörülüyor. Sanayicilerin üretim aşamalarında, hükümetlerin ülke ve iletişim altyapılarında, yerel yönetimlerin şehir altyapılarında ve araştırmacıların Ar-Ge çalışmalarında öncelikleri Sanayi 4.0’ın gerekliliklerine yanıt verebilmek olacak. Bilişim ve teknoloji çağı olarak adlandırabileceğimiz bu dönemde akıllı şehirler, akıllı binalar ve akıllı fabrikaların sayısının hızla artması bekleniyor. Mobil iletişim, giyilebilir cihazlar, akıllı araçlar, akıllı evler ve Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi teknolojiler çok daha geniş çapta ve daha güncel verilerin şirketlerin kullanımına açılmasına imkan tanıyacak. Bu noktada, veriye ulaşımın kolaylaşması ve yapay zeka uygulamalarının artması ile geleneksel iş modellerinin değişmesi bekleniyor. Bu değişim sürecinde dijital dönüşümün işletmelerin olmazsa olmazı haline geleceğini söylemek mümkün.” 
 
1577174096 4 Mitsubishi Electric Preview pic1Nesnelerin İnterneti ile teknoloji ve haberleşmenin önemi artıyor
“Nesnelerin İnterneti” kavramının, nesne ve eşyaların internete bağlanarak veri alışverişi yapması ve bulut üzerinden hem insanlarla hem de birbirleriyle iletişim içerisinde olması şeklinde tanımlanabileceğini ifade eden Tolga Bizel, konuyla ilgili şu bilgileri aktardı; “Yeni sanayi evresinin merkezinde hiç şüphesiz üretim bulunuyor. Son dönemde şirketlerin ilgi odağı olan Sanayi 4.0 ve şirketlerin teknoloji yatırımları üzerinde büyük bir etki yaratan “Nesnelerin İnterneti” konusuyla birlikte teknoloji ve haberleşmenin önemi daha da artıyor. Bu noktada biz de Mitsubishi Electric olarak iş modellerimizi yeniden tasarlıyor ve performansımızı arttırmak için teknoloji yatırımlarımızı hangi alanlara yoğunlaştırmamız gerektiğini belirliyoruz. Köklü inovasyon mirasımız ve üstün teknolojimiz ile geliştirdiğimiz yenilikçi çözümlerle fabrikaların altyapısını, sistemlerini ve proseslerini dijital çağa uygun şekilde dönüştürüyoruz.”
 
woman looks transparent monitor panel that indicates technological graphics, futuristic GUI(Graphicae-F@ctory ile geleceğin dijital fabrikalarını bugünden kurmak mümkün
Sanayi 4.0 evresinde fabrikaların en önemli gündem maddesinin, hızla değişen ve kişiselleşen insan ihtiyaçlarını en hızlı ve verimli şekilde karşılayabilecek üretim bantları kurmak olduğunu ve dijital dönüşüm çağında makinelerin çevrelerinde olup bitenleri anlayabilecek, birbirleriyle internet protokolleri aracılığıyla iletişim kurabilecek duruma geldiklerini söyleyen Bizel; “Bu sayede fabrikalardaki üretim hatlarının kişiselleştirilmiş ihtiyaçlara göre optimize edilmesi sonucunda pazardaki rekabet koşullarına ayak uydurmak daha kolay hale gelecek. Mitsubishi Electric olarak bu yeni endüstri evresine yanıtımız olan e-F@ctory ile geleceğin dijital fabrikalarını bugünden kurmak mümkün. Bu süreçte robotlar arası veri transferinin de giderek hızlanması ve birbirleriyle konuşabilen ileri robot teknolojileri sayesinde robotlar artık kendi kendilerini daha detaylı ve koordineli olarak kontrol edebiliyor. Bugün e-F@ctory ile robotlar üretim hattındaki diğer ürünlerle de haberleşebiliyor. Bilgileri insan kontrolünden bağımsız olarak hem kendi aralarında hem de fabrikayı kontrol eden ana sistemle paylaşıp verimliliği artırmak için hazırlar. Çünkü e-F@ctory konseptinde fabrika otomasyonunda yer alan tüm ürünler birbirleriyle entegre ve açık bir mimari ile çalışıyor” diyerek sözlerini tamamladı.
 
 
1577174098 Mitsubishi Electric Marmara niversitesi Ak ll End stri Sohbetleri Etkinli i 2
 
 

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-