İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

DEPREMLER KAÇINILMAZ !!!

BİNALARIMIZ DEPREME DAYANIKLI MI ???…
 
1999 Depremi’nin 20. Yılında  BİTÜDER UYARIYOR: 
Korozyon binaları çürütüyor, deprem yıkıyor! 
 
Su yalıtımı olmayan bina 10 yılda taşıma kapasitesinin yüzde 66’sını kaybediyor
 
1999 Depreminin üzerinden 20 yıl geçti. Resmi makamlar tarafından İstanbul’da deprem sonrası incelenen yaklaşık 56 bin konut ve işyerinin yüzde 64’ünde korozyon tespit edildi. Bilimsel çalışmalar da gösteriyor ki, su yalıtımsız bir binanın 10 yıl sonra taşıma kapasitesinin yüzde 66’sını kaybediyor. Binaları yağmur, kar ve yeraltı suları gibi zararlı etkilerden koruyacak su yalıtımı uygulamaları yetersiz olduğunda, taşıyıcı sistemlerindeki demirler korozyona uğrayarak,  hasarlı ve yıkılan binaların asıl sebebi oluyor.
 
 ‘’Kentsel Dönüşüm’’ güvenli yapılar sorununun çözümü için doğru anlaşılmalıdır. 
17 Ağustos Depreminin 20. yıldönümü dolayısı ile açıklama yapan BİTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Kentsel Dönüşüm’ün riskli yapıların yenilenmesi, can ve mal güvenliğini sağlanması amacı ile başlatıldığını hatırlattı.  Bu süreçte “Binalarda Su Yalıtımı için seçilen malzemelerin Standartlara uygunluğu, doğru detayda doğru malzeme seçimi ve yeterlilik belgesine sahip ustalarca yapılan sağlıklı uygulamalar ancak su yalıtımı ile ilgili istenilen sonucu verir. Bilinç eksikliğinden dolayı standart dışı ürünlerin kullanımı ne yazık ki kötü sonuçlara yol açıyor. Su yalıtımı uygulaması teknik bilgi gerektiren bir konu olduğunu belirten Çolakoğlu, yapıları suyun zararlı etkilerinden koruyan su yalıtımının inşaat aşamasındaki maliyetinin, toplam bina maliyetinin sadece yüzde 3’ü kadar olduğunu da hatırlattı. Kentsel dönüşüm ile yenilenen binalarda daha önceki hataların tekrarlanmaması için tüm sektör profesyonellerinin bu konuda daha dikkatli, titiz davranmaları gerektiği vurgulandı. 
 
Depremde ayakta kalacak güvenli binalar inşa etmek istiyorsak sağlıklı su yalıtımı uygulamasına dikkat !!!
 
Su yalıtımında doğru ürün seçimi ve doğru uygulamanın hayati önem taşıdığına da değinen Çolakoğlu, yapısı gereği su geçirmezliği en üst düzeyde olan, en uzun ömürlü malzemenin bitümlü su yalıtımı örtüleri olduğunu söyledi. Bitümlü su yalıtımı örtüsü seçerken de mutlaka Ulusal ve Uluslararası Standartlara Uygunluk Belgesi (CE Belgesi) bulunan kaliteli ürünleri tercih etmek ve işin uzmanlarına uygulama yaptırmak gerektiğini vurgulayan Çolakoğlu, doğru ürün ve uygulama konusunda BİTÜDER’in İnşaat Sektöründe ilgili kurumlarla işbirliği içinde çalışmalar başlattıklarını açıkladı. 
 
Binalarda Su Yalıtım Yönetmeliği’nin yayınlanmış olması önemli bir gelişme
 
BİTÜDER Başkanı Kemal Çolakoğlu; ‘’Deprem kuşağında yer alan ülkemizde geçmişte çok büyük acılar yaşadık. Fakat uzun süredir beklediğimiz SU YALITIM YÖNETMELİĞİ’nin geçen sene yayımlanıp yürürlüğe girmesi sektörümüz için önemli bir gelişmedir. Deprem kaybını minimum düzeye indirgemek için tüm binalarda YENİ SU YALITIM YÖNETMELİĞİ’NE UYGUN ŞEKİLDE, standartlara uygun ürün ve uygulamalarla  su yalıtımı yapılmalı, gerekli denetimler sağlanmalı ve  geçmişte yapılan hatalar tekrarlanmamalı ’’ diyerek sözlerini tamamladı. 
 
 
 

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-