İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

DANFOSS, HEWLETT PACKARD İLE İKLİM DOSTU VERİ MERKEZLERİ İNŞA EDİYOR

Danfoss’un dijital dönüşümün yolculuğundaki bir sonraki adımı, güçlü bir BT altyapısının sağlanabilmesi için gereken yeni veri merkezlerinin inşası. Günümüzde dünyamızdaki elektriğin yaklaşık yüzde 10’u bilişim teknolojilerine harcanıyor. Danfoss, artan veri hacminin iklim üzerindeki etkisinin asgari seviyede tutulabilmesi için veri merkezlerini kendi enerji tasarruflu teknolojileri ile inşa edecek.

Danfoss, Danimarka’daki merkez ofisinin yakınlarında yeni ve enerji tasarruflu veri merkezleri inşa ederek faaliyetini sürdürmesi sırasında en önemli unsurlardan biri olan 7/24 veri ve hizmet erişimini, %99,9 çalışma oranı ile güvence altında devamlılığını sağlıyor. Yeni yapılacak tesisler, Danfoss’un dijital dönüşüm çerçevesinde geliştirdiği ve operasyonlar için kritik önem taşıyan akıllı bilişim teknoloji (BT) platformlarında elde ettiği yüksek hacimli verilere ev sahipliği yapacak.
 
Danfoss Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Bilgi Yöneticisi, Sune Tornbo Baastrup konu ile ilgili açıklamasında “Veri ve uygulamalarımız için yeni, enerji tasarruflu ve uygun maliyetli bir yuva inşa ediyoruz. Bulut hizmetleri geliştirme yolundaki girişimlerimize de devam ediyoruz. Bu iki alanın en iyi yanlarından nasıl faydalanılabileceği meselesi sektörün önünde büyük bir engel teşkil ediyor. Veri merkezleri, akıllı ve alanına özel fabrika uygulamalarına hizmet sağlarken “bulutlar” da ölçeklendirme hizmet ve olasılıklarının sayısını gittikçe arttırıyor. Veri merkezleri ile bulut teknolojisini birleştirdiğimiz hibrid çözümümüzün uçtan uca BT çözümlerimizde güçlü, yenilikçi ve optimal verim sağlamamızı mümkün kılacağına inanıyoruz.” dedi.
 
Enerji tasarruflu teknolojiler geliştirme konusunda dünya lideri Danfoss, yeni veri merkezlerini modüler şekilde veri ihtiyacı artığında genişletebilmek üzere inşa ediyor. Yeni veri merkezleri, bu tür tesislerde teknolojinin enerji tüketimini azaltmak için nasıl kullanabileceğini gözler önüne serecek.
 
Soğutma için kullanılan enerji miktarı yarıya indirilebilir
Veri merkezlerindeki sunucuları soğutmak için harcanan enerjinin büyük bir kısmından tasarruf sağlamak mümkün. Veri merkezlerinde soğutma amaçlı kullanılan enerjinin yüzde 50’sinden fazlasından tasarruf edilmesini sağlayabilecek soğutma teknolojileri ve çözümlerinde uzman Danfoss, aynı zamanda veri merkezlerinin fazla ısısını mevcut ilçe ısıtma şebekelerine yönlendirip tüketicilere ve iklime fayda sağlamak için gerekli teknolojiye de sahip. Danfoss ve Hewlett Packard Enterprise, otuz yılı aşkın süredir birlikte çalışıyorlar. Veri merkezleri kurmak, tarafların iş birliğinde ileriye doğru atılabilecek önemli bir adım. 
 
Hewlett Packard Enterprise Danimarka Yönetici Direktörü Carsten Regner Nielsen de konuyla ilgili “Sürdürülebilir enerji konusunda önemli bir yere sahip olan Danimarka, küresel teknoloji şirketlerinin veri merkezleri kendine çekiyor. Konu soğutmanın çevre üzerindeki etkilerini asgari seviyede tutmak olunca Danimarka, dünya lideri konumda bulunuyor. Danfoss’la iş birliğimiz konusunda oldukça heyecanlıyız. İklim dostu veri altyapıları konusunda dünya çapındaki potansiyelde büyük bir artış görüyoruz.” dedi. Hewlett Packard Enterprise’nin tahminlerine göre dünya çapındaki elektriğin yüzde 10’u BT ekosisteminde kullanılıyor ve veri hacimlerinin gittikçe artması dijitalleşmenin iklim üzerindeki etkilerinin azaltılmasını öncelikli bir konu haline getiriyor. BM Global Compact Madde 7-Sürdürülebilir Enerji programına bağlı Danfoss, dünyanın bugün karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmeye katkıda bulunabilecek teknolojiler geliştirme çalışmaları vesilesiyle fark yaratmak istiyor. 
 

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-