İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), Kuzey Afrika bölgesinde yer alan farklı ülkelerden Türkiye’ye gelen firma sahibi ve yöneticilerini, Türkiye'deki iş insanları ile buluşturdu.
Kuzey Afrika alım heyeti programı kapsamında 23 Şubat’ta İstanbul Lazzoni Hotel’de yapılan organizasyona Fas, Tunus, Cezayir, Mısır ve Libya gibi ülkelerin içinde bulunduğu Kuzey Afrika bölgesinden 46 firmadan 61 profesyonel ve iş insanı katıldı.
Türk İklimlendirme Sektöründen ise 59 yerli firmanın da katıldığı program kapsamında Türk ve yabancı heyetler arasında B2B toplantıları gerçekleştirildi.
İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, alım heyeti programı kapsamında yaptığı açıklamada, pandeminin etkisinin azalmasıyla yüz yüze toplantılara tekrar başladıklarını ifade ederek, şunları söyledi: "2021 yılının ikinci yarı yıl itibariyle fiziki programları yapmaya başladık. Kuzey Afrika alım heyeti programı ile birlikte sektör açısından salgın sonrası dönemde en yüksek katılımlı yabancı heyet Türkiye'ye geldi. Kuzey Afrika alım heyeti programı için gelen firmaları büyüklüklerine, ticaret hacimlerine, uluslararası kaynaklardan aldığımız ithalat ve ihracat rakamlarına ve sektör analizlerine bakarak seçtik. Bununla birlikte Türkiye İklimlendirme Sektörünün tüm Afrika'daki hacminin artırmak adına var gücümüzle çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde Güney Afrika bölgesinden de alım heyeti programı yapmayı planlıyoruz."
Şanal, bu alım heyetini Türkiye’ye getirmenin sektör için global ölçekte önemli olduğunu ifade ederek açıklamasına şu şekilde devam etti: "Biz, tüm paydaşlarımızla birlikte hareket ederek sektörün gücünü anlatmak adına global bir kapsayıcılık vizyonu ile hareket ediyoruz. Bizim sektör olarak meclisimizle, derneklerimizle ve tüm dinamiklerimizle güzel bir birlikteliğimiz ve ahengimiz var. İSİB'in kuruluşuyla birlikte biz bu ahengi yurt dışına taşımaya başladık. Yurt dışında beraber hareket edebilme kültürünü geliştirdik. Daha önce böyle bir tecrübemiz yoktu herkes münferit hareket ediyordu. Ama baktığınızda şu anda 46 ayrı firmadan ziyaretçinin de gelip burada Türk firmalarla ikili iş görüşmeleri yapması bizim Kuzey Afrika ölçeğinde gücümüzü göstermemiz ve güzel bir algı oluşturmamız anlamına geliyor. Bunu tüm Dünya’da yapabilmek adına faaliyetlerimize kesintisiz devam edeceğiz."
Haberleri paylaşmak ister misiniz ?