İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

BİLİM TEMELLİ HEDEFLER GİRİŞİMİ, DANFOSS’UN İKLİM HEDEFLERİNİ ONAYLADI

Bilim Temelli Hedefler Girişimi; ısıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında 100’den fazla ülkede hizmet veren Danfoss’un, bilim tabanlı emisyon azaltma hedeflerini onayladı. 

 

Şirketleri 1,5°C ile uyumlu net sıfır bilime dayalı hedefler belirlemeleri için harekete geçiren, BM kurumları, iş dünyası ve endüstri liderleriyle birlikte iklim eylemleri için ortak kampanyalar yürüten Bilim Temelli Hedefler Girişimi (Science Based Targets Initiative -SBTi);  Danfoss tarafından sunulan emisyon azaltma hedeflerinin SBTi Kriterleri ve Önerileri ile uyumlu olduğunu açıkladı.

 

Emisyonlarını 2030 yılına kadar en az yüzde 46,2 oranında azaltacak

Paris Anlaşması'nın hedefleri doğrultusunda şirketlerin; emisyonlarını azaltmaları ve iklim değişikliği etkilerini önlemeye yardımcı olmak için net bir şekilde tanımlanmış öneriler sunan SBTi'nin Hedef Doğrulama Ekibi, Danfoss'un kapsam 1 ve 2 hedef amaçlarının ısınmayı 1,5°C ile sınırlama hedefi ile uyumlu olduğunu belirledi. Danfoss, bilime dayalı hedefin bir parçası olarak, kapsam 1 ve 2 GHG emisyonlarını  2030 yılına kadar, 2019 yılına göre en az yüzde 46,2 oranında azaltacak. 2030 yılına kadar kapsam 1 ve 2 emisyonlarında karbon nötr olmayı da taahhüt eden Danfoss, aynı zaman çerçevesinde mutlak kapsam 3 GHG emisyonlarını yüzde 15 oranında azaltacak.

 

Başkan & CEO Kim Fausing yaptığı açıklamada: "Danfoss'un yeni 2030 çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ESG) hedefinin önemli bir ayağı olan bilime dayalı hedefimize ulaşmak adına güçlü bir temel oluşturduk. Bilime dayalı hedefimiz, emisyonları azaltma misyonumuzu tüm değer zincir boyunca işimizin ötesine taşıyor. Bu durum, iklim değişikliği konusunda harekete geçmeye, tedarikçilerimiz ve müşterilerimiz için ise tercih edilen karbonsuzlaştırma ortağı olmaya bağlılığımızı yansıtıyor” dedi.

 

Danfoss, Mart 2022’de, fabrikalarındaki enerji verimliliğini küresel ölçekte ikiye katlama yönündeki 2030 hedefine, planlanandan dokuz yıl önce ulaştığını duyurdu. Enerji verimliliği, 2021 yılında 2007’e göre yüzde 104 arttı ve enerji yoğunluğu 2007 ile 2021 arasında yarıya indirildi. Danfoss, 2021 yılında, aynı enerji tüketimiyle 2007 yılına göre iki kat üretim yaptı. Danfoss, Core & Clear 2025 stratejisinin merkezine sürdürülebilirliği koyacağını ve Karbondan Arındırma, Döngüsellik, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık alanlarında lider pozisyonları alma hedefi olduğunu açıkladı. Danfoss, Sønderborg şehri yakınlarındaki Nordborg'daki 250 bin metrekarelik genel merkezini, mevcut enerji verimliliği çözümlerini uygulayarak, yenilenebilir elektrik ve ısıtma sağlayarak 2022'de kapsam 1 ve 2'de karbon nötr hale getirme yolunda ilerliyor. 

 

Danfoss'un ESG stratejisini geliştirmekten ve işletme genelinde emisyonları azaltma hedefini belirlemekten sorumlu Grup İletişim ve Sürdürülebilirlik Başkanı ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Martin Rossen; "Bilime dayalı hedefimizin onaylanması, Danfoss'un iklim hedeflerinin bilim ve Paris Anlaşması'nın amaçlarıyla uyumlu olduğunu doğruluyor. Ancak bu sadece kendi içimizde düzeni sağlamaktan çok daha fazlasını temsil ediyor. Müşteriler, çalışanlar ve toplumlar artan bir şekilde ESG konusunda şeffaflık ve ödüllendirme talep ediyor. Şirketler sadece harekete geçtiklerini söyleyerek sorumluluklarından kurtulamaz, bunu belgelemeleri gerekir. Bilim temelli hedef, eşit bir ortam yaratıyor. Gerçekten önemseyen ve harekete geçen şirketlere rekabet avantajı sağlıyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan’ın bir zamanlar kim önem verirse kazanır demişti ve bunu önemseyen şirketlerin kazanacağına inanıyoruz” dedi. 

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-