İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

Samsung teknolojik devrime hazır

Samsung Electronics Türkiye Sistem Klimaları Kıdemli Müdürü Okan Tutcu: “Samsung olarak biz nesnelerin interneti teknolojisinin çok büyük kitleleri etkileyeceğine ve geleceği şekillendireceğine inanıyoruz.”

Teknolojik devrime çok ciddi şekilde hazırlandıklarını dile getiren Samsung Electronics Türkiye Sistem Klimaları Kıdemli Müdürü Okan Tutcu, IoT kavramı ile ilgili sorularımız yanıtladı.
 
Ülkemizde de nesnelerin interneti kavramı her geçen gün daha sık anılıyor ve yayılıyor. Türkiye’de IoT diye düşünürsek, bize bir değerlendirme yapar mısınız? 
 
Nesnelerin interneti konusunda değerlendirme yapmak için Akıllı Evleri örnek alabiliriz. Nesnelerin interneti teknolojisinin son kullanıcının hayatına en çok dokunduğu alanlardan bir tanesi Akıllı Evler. Türkiye’de şu anda yaklaşık 400 bin akıllı ev bulunuyor. Bu sayı giderek artıyor. 2022 yılında Türkiye’de 2.7 milyon evin akıllı klasmanında değerlendirilebileceğini öngörüyoruz. Bu rakamlar nesnelerin interneti konusunda oldukça büyük bir fırsatın bizi beklediğini gösteriyor. Türk tüketicisi, teknolojiyi hayatına entegre etme konusunda çok istekli ve aynı oranda çok da başarılı. Biz de Samsung olarak beyaz eşyalardan iklimlendirme ürünlerimize kadar çok sayıda ürünümüzde nesnelerin teknolojisini kullanıyoruz. Hedefimiz iki yıl içinde A’dan Z’ye tüm Samsung cihazlarının birbiri ile konuşabilmesini sağlamak.
 
‘’BU TEKNOLOJİK DEVRİMİN MERKEZİNDEYİZ’’
 
IoT konusunda gelişimi hızlandırmak adına ne gibi atılımlar yapılmalı?
 
Samsung olarak biz nesnelerin interneti teknolojisinin çok büyük kitleleri etkileyeceğine ve geleceği şekillendireceğine inanıyoruz. Bu nedenle bu teknolojik devrimin merkezindeyiz diyebilirim. Bazı konularda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Ar-Ge’ye yapılan yatırımların artırılması, verimlilik odaklı katma değerli üretim hedefi ve alınan patent sayısının artırılması bunlardan bazıları… Bu konularda kendimizi ne kadar hızlı geliştirirsek, istenilen noktaya o kadar kısa sürede ulaşırız. 
 
 
Peki Samsung nesnelerin internetinden nasıl yararlanıyor? Bu konudaki çalışmalarınız neler?  IoT çözümleri konusunda dünya ve Türkiye pazarında nerede?
 
Samsung Electronics olarak her alanda kitleleri etkileyecek bu teknolojik devrime çok ciddi şekilde hazırlanıyoruz diyebilirim. Geçen sene Bixby dijital asistanı piyasaya sunduk. Bixby ile Samsung beyaz eşyalarınızı, televizyonlarınızı ve hatta klima sisteminizi akıllı telefonunuz aracılığı ile sesli komut vererek kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca hâlihazırda nesnelerin interneti teknolojisine sahip tüm cihazlarımızı tek bir noktadan kontrol edebildiğiniz Smart Things adında bir mobil uygulamamız var. Samsung olarak nesnelerin interneti teknolojisinin günlük hayatlarımızı kolaylaştırıcı çözümlere dönüşmesi için öncülük ediyoruz.
 
2017 yılında piyasaya sunduğunuz ‘’ARTIK’’ isimli IoT platformunuz ne gibi imkanlar sağlıyor?
 
Samsung, nesnelerin birbiri ile daha kolay eşleşmesi ve daha güvenilir bir bağlantı oluşturması amacıyla 2014 yılında bir kaç firma ile beraber bir açık bağlantı kuruluşu oluşturdu. 2017 yılında da ARTIK adını verdiği IoT platformunu piyasaya sundu. Bu platform ürün ve bulut arasında güvenliği sağlıyor. Böylece daha güvenli bir şekilde birbiriyle iletişim içinde çalışan ürünler, hizmetler, evler, binalar veya fabrikalar tasarlama imkânı sunuyor. 
 
 
‘’BİZ SAMSUNG OLARAK GEREKLİ HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALIYORUZ’’
 
IoT’nin bizlere sağladığı konforun, kolaylıkların yanında bir de ciddi sorunlarla karşılaşma durumu çıkıyor karşımıza. Bu konudaki görüşünüz ve alınabilecek önlemler hakkında düşüncelerinizi öğrenmek isteriz.
 
Nesnelerin internetinin getirdiği konforun yanı sıra bazı sorunlar da olabilir. Fakat biz Samsung olarak gerekli her türlü önlemi alıyoruz. Bildiğiniz gibi bu konuda ARTIK platformunu piyasaya sunduk. 
 
Nesnelerin interneti üzerine ciddi yatırımlar yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Sizce bu konuya yapılan yatırımlar konusunda şirketler nasıl bir yol izlemeli?
 
Yatırımların tamamı esasında yüksek verimlilik, üretimsel faaliyetler ve katma değer gibi unsurların üzerine şekillenir. Nesnelerin interneti konusu da bu çerçevede değerlendirilebilir.
 
‘’NEREDEYSE HER SENE İKLİMLENDİRME ALANINDA YENİ ÜRÜNLER PİYASAYA SUNUYORUZ’’
 
Sizinle daha önceki bir röportajımızda Samsung’un 2020’den sonraki planının tüm ürünlerinizi IoT teknolojisiyle uyumlu hale getirmek olduğunu belirtmiştiniz. Hem bu alanda hem de iklimlendirme adına yeni planlarınız nelerdir?
 
İklimlendirme sektörü, Türkiye, Orta Doğu, Asya, Avrupa ve Kuzey Afrika piyasalarının hepsini ilgilendiren ciddi üreticilerin bulunduğu çok önemli bir piyasa. Samsung Electronics olarak çok büyük hayallerimiz var. Biliyorsunuz neredeyse her sene iklimlendirme alanında yeni ürünler piyasaya sunuyoruz. Yakın zamanda sektörümüzde yeni teknolojiler görmeye devam edeceğiz.

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-