İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

Çukurova Isı A.Ş. Satış Müdürü Kerem Ünlü, Yıldız’lı Öğrenciler ile Buluştu

Çukurova Isı A.Ş. Satış Müdürü Kerem ÜNLÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Mühendisliğe Giriş dersinin konuğu oldu. Kerem ÜNLÜ, pandemi sebebiyle çevrimiçi düzenlenen derste; Türkiye iklimlendirme sektörünü, radyant ısıtma sistemlerini, sektördeki istihdam olanaklarını ve öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak deneyimlerini paylaştı.
 
Radyant ısıtma sektörünün lider firması Çukurova Isı, üniversite - sanayi işbirliğine katkı sağlayan çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak 03 Aralık’da Yıldız Teknik Üniversitesi’nin  Makine Mühendisliğine Giriş dersine konuk olan Çukurova Isı A.Ş. Satış Müdürü Kerem ÜNLÜ, derste; Türkiye iklimlendirme sektörünü, radyant ısıtma sistemlerini, sektördeki istihdam olanaklarını ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Pandemi sebebiyle çevrimiçi düzenlenen ders, 200 makine mühendisliği öğrencisinin katılımlarıyla gerçekleşti. 
 
“Bazen kariyerinizi belirleyecek fırsatlar, üniversitedeyken karşınıza çıkabilir”      
Sürdürülebilir kalkınmanın formülünün Üniversite-Sanayi işbirliğini odağına alan çalışmalar olduğunu belirten Kerem ÜNLÜ, üniversitelerin küresel teknoloji rekabetinde kritik rol oynadığını ifade etti. Üniversite ile sanayinin, karşılıklı fayda prensibine dayanan sürdürülebilir bir ilişki kurabilmesi için sanayiciler kadar öğrencilerin de şartları iyi değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda geleceğin meslek mensupları için yol gösterici önerilerde bulunan ÜNLÜ, sözlerine şöyle devam etti: “Başarılı bir kariyer için teoride öğrendiğiniz bilgiler yeterli değil, bu dönemde önünüze çıkabilecek yarı zamanlı çalışma fırsatlarını mutlaka değerlendirip, sanayiden uzak kalmamaya çalışın. Çünkü bazen kariyerinizi belirleyecek fırsatlar, henüz üniversitedeyken karşınıza çıkabilir. 
Üniversite eğitiminiz süresince beceri ve yetkinliklerinizi geliştirme konusunda size büyük bir görev düşüyor. Örneğin İngilizceyi çok iyi öğrenmenizi tavsiye ediyorum ;çünkü bugün Almanya’da katıldığınız bir fuarda Almanca biliyor olsanız dahi %80 İngilizce konuşuyorsunuz. Ayrıca ufkunuzu açmak için Erasmus veya IAESTE gibi programlardan yararlanarak, yurt dışında eğitim almanızı da tavsiye ederim. 
 
“Mühendisler için kodlama öğrenmek oldukça değerli”                                                                    
Artık yapay zekanın tüm iş süreçlerine entegre edilmesi durumu söz konusu. Bu kapsamda mühendisler için kodlama öğrenmek oldukça değerli.  Makinelerle iletişimi sağlayan; Pyhton, Java gibi programları kullanabiliyor olmak da size değer katacaktır” dedi. 
 
Dersin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kerem ÜNLÜ, Yıldız’lı öğrencilere rehber olabilmekten dolayı duyduğu memnuniyeti paylaştı.
 
 
1639475478 2
 
 
 

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-