İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

BVN ‘BIMobject®’ DE YERİNİ ALDI

BVN, Dünya inşaat sektörü için küresel bir platform haline gelen, çok az firmanın yer alabildiği BIM Kütüphanesi “BIMobject®” de yerini aldı. 

 

Kendi alanında birçok yeniliği erken fark ederek yapılanmasını sürdüren BVN Türkiye’de BIM konusunda ilk adımı atan firmalardan birisi oldu. 2019 yılında BIM Kütüphanesini oluşturan BVN, ürün modellemelerinin daha geniş kitlelere ulaşması için bir adım daha atarak BIMobject®de yerini aldı. Bu sayede mimarlar ve mühendisler BVN ürünlerine dünyanın her yerinden kolayca ulaşabilecekler. 

 

Teknolojinin gelişimiyle birlikte dönüşen inşaat sektörü, bina tasarımı için artık dijital veriler kullanıyor. Mimarlar, mühendisler tasarım ilhamlarını dijital ürün bilgileriyle sağlıyorlar. COVID-19 Salgınıyla birlikte iş hayatının "çok daha dijital" hale geldiğini düşünenlerin oranı %52. Dijital gelişmelerin hızlanacağını düşünenlerin oranı ise % 61. Bu veriler de BIM'in gelecekte tüm inşaat alanlarında başrolü oynayacağı inkâr edilemez şekilde ortaya koyuyor. “Building Information Modeling” kelimelerinin baş harflerinden oluşan BIM, kısaca mimari projelerin tasarımında, inşasında ve sürdürülmesinde görev üstlenen farklı disiplinlerin ortak olarak yararlanabileceği 3 boyutlu bir bilgi paylaşım sürecidir.  İnşaat süreci mimarlara, mühendislere, müteahhitlere ve mal sahiplerine/işletmecilerine (AECO) bir bina modelinin fiziksel ve işlevsel bileşenleri hakkında kesin bilgiler verir. Bu da daha akıllı, daha hızlı ve daha sürdürülebilir bir şekilde planlamayı, tasarlamayı ve inşa etmeyi kolaylaştırır. Gelişmiş ülkelerde mimarlar ve mühendislerin katkılarıyla hükümetler BIM'i zorunlu hale getiriyor. 

 

BIMobject® Platformu Hakkında

Mimarlara ve mühendislere binaları daha hızlı, daha akıllı ve daha yeşil tasarlamak için ihtiyaç duydukları bilgi ve ilhamı sağlayan inşaat sektörü için küresel bir pazar yeri olan BIMobject®, daha sürdürülebilir bir gelecek için inşaat sektörünü dijitalleştirmeyi misyon ediniyor. Kullanıcıları arasında dünyanın en büyük 100 mimar firmasının tasarım sürecinde yararlandığı bu platformda 2.000'den fazla yapı malzemesi markası bulunuyor. Yılda 25 milyondan fazla ürün indirmesine sahip olan BIMobject® platformu, yapı malzemesi üretici firmalara dünyadaki mimarlara ve tasarımcılara daha hızlı ulaşma olanağı sunarak onlara tasarımları için gerekli ilham ve dijital ortamda ürün bilgilendirmesi sağlıyor.  Yapı malzemesi üretici firmalar ürünlerini BIMobject® platformunda yayınlayarak dünyadaki tasarım dünyasına bu ürünleri görünür kılıyor. Böylece yapı sektörünün aktörleri bir sonraki tasarımları için gerekli ilhama tek bir tıkla bu platformda erişme imkânı buluyor.

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-