İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

“MASDAF ÜNİVERSİTELER ARASI PROJE YARIŞMASI”NA BAŞVURULAR TAMAMLANDI

Masdaf, geleceğin makine mühendislerinin yarışacağı “Şehirleşmede Atık Enerjinin Geri Kazanımı ve Pompanın Rolü” konulu üniversiteler arası proje yarışması ile gençlere, öğrenim hayatında edindikleri mesleki bilgi birikimlerini sergileme imkanı sunarak, sürdürülebilir kalkınmaya destek olmayı hedefliyor.

 

AR-GE yatırımları sonucunda geliştirdiği inovatif pompa teknolojileri ve üniversite - sanayi işbirliği kapsamında hayata geçirdiği projelerle sektörünün öncü markası olan Masdaf, üniversiteler arası ödüllü proje yarışmasıyla da sektöründe bir ilke imza atıyor.

 

Üniversitelerin Makine Mühendisliği bölümü 4. sınıf ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilecek “Şehirleşmede Atık Enerjinin Geri Kazanımı ve Pompanın Rolü” konulu yarışmaya başvurular tamamlandı.

 

Birincinin 15.000 TL ödül kazanacağı yarışma kapsamında öğrencilerden; “Sürdürülebilir kalkınmanın temelini oluşturan suyu, enerjiyi verimli kullanacak alt yapı uygulamaları ile kaynağından, şehirlere ulaştırmaları ve pompa teknolojileri vasıtasıyla ısıtma sistemlerinde kullanılması için yenilikçi bir tesisat kurulumu” yapmaları bekleniyor. 

 

Yarışmanın yetkin öğretim görevlileri ve uzman makine mühendislerinden oluşan seçkin jürisinde ise Kocaeli Üniversitesi Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Pof. Dr. Kadri Süleyman Yiğit (Jüri Başkanı), Uludağ Üniversitesi Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurullah Aslanoğlu, Uludağ Üniversitesi Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Alaattin Metin Kaya, Çakmanus Mühendislik Genel Müdürü Dr. İbrahim Çakmanus ve Masdaf İş Geliştirme Müdürü ve Makine Mühendisi Ahmet Yılmaz yer alıyor. 

 

Masdaf’ın sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirdiği yarışmayla gençlerin, öğrenim hayatında edindikleri mesleki bilgi birikimlerini sergileme imkanı bulacaklarını belirten Masdaf Yönetim Kurulu Üyesi Denizhan POLATOĞLU, sözlerine şöyle devam etti: “Gençlerimiz bizim geleceğimiz, onları donanımlı bir şekilde yarınlara hazırlamak üniversitelerin, teşvik etmek ve sektörümüze kazandırmak ise biz sanayicilerin görevi. Masdaf olarak üniversite – sanayi işbirliği kapsamında hayata geçirilen bilimsel çalışmaların, sürdürülebilir kalkınmanın, ekonomik ve sosyal boyutları açısından büyük önem taşıdığına inanıyoruz. “Şehirleşmede Atık Enerjinin Geri Kazanımı ve Pompanın Rolü” konulu yarışmayla da hem gençlerin kazanmasını hem de şehirlerine katkı sağlayacak projeler geliştirmelerini ve toplumsal değişime öncülük etmelerini hedefledik. Bundan sonra da sürdürülebilir kalkınma için üniversite-sanayi işbirliğini desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

 

Yarışma kapsamında öğrencilerden, “suyu, enerji kaynaklarını etkili ve verimli bir şekilde kullanan teknolojiler ile son kullanıcıya ulaştıran, yenilikçi bir tesisat kurulumu yapmaları”nı istediklerini belirten POLATOĞLU, suya hayat veren pompa teknolojilerinin enerji sarfiyatındaki önemine dikkat çekti. “Dünyada ki toplam enerji tüketiminin %20’si, endüstriyel enerjinin ise ortalama %30’u pompalar tarafından tüketiliyor. Bu kapsamda enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak için ülkemizin mevcut enerji kaynaklarını verimli kullanan teknolojileri tercih etmeliyiz. Örneğin pompa teknolojilerinde doğru bir sistem tasarımı ve seçimi ile tüketilen enerjinin %30’undan tasarruf edilebilmek mümkün. Bu yarışmayla da öğrencilerin, enerji verimliliği konusunda bilinçlenmesini ve etkili projeler geliştirmelerini amaçladık.”  

 

Yarışma Takvimi

17 Kasım     2020 Son Başvuru                                             

01 Aralık     2020 Proje Özetinin Sunulması                            

15 Aralık     2020 Ön Değerlendirme Raporunun Açıklanması   

29 Ocak     2021 Ara Raporun Teslimi

17 Mayıs     2021 Proje Teslimi

01 Haziran 2021 Değerlendirme Sonuçlarının Açıklanması 

15 Haziran 2021 Ödül Töreni

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-