İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

Türkiye’nin en büyük lisanslı güneş enerjisi santrali Cıngıllı GES üretime başladı

Türkiye’nin en büyük ve yüksek teknolojili rüzgâr enerjisi santrallerini Türkiye’ye kazandıran Polat Enerji, güneş enerjisi alanındaki ilk yatırımı Cıngıllı GES’i hayata geçirdi. Cıngıllı GES, Türkiye’nin en büyük lisanslı güneş enerjisi santrali olarak üretime başladı.
 
Niğde’nin Bor ilçesinde tek bir sahada, 520 bin metrekare alanda kurulan Cıngıllı Güneş Enerjisi Santrali, yılda 60 milyon kWh yenilenebilir elektrik enerjisi üretecek.
 
Türkiye’nin en modern ve en büyük lisanslı güneş enerjisi santrali 36,4 MWp kurulu gücündeki Cıngıllı GES’te üretilecek elektrik miktarıyla yaklaşık 20 bin kişinin yıllık elektrik ihtiyacının karşılanması ve 35 bin ton karbondioksit azaltımı hedefleniyor. Santralden sağlanacak karbon emisyonu azaltımıyla, yılda yaklaşık 10 bin adet ağaç dikimine eşdeğer bir fayda sağlanıyor.

 

1571149358 Polat Holding Y netim Kurulu Ba kan Adnan Polat 1 Cıngıllı GES ile enerji sektöründe bir ilki daha hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını belirten Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, “Cıngıllı Güneş Enerjisi Santrali’nde yılda 60 milyon kWh yenilenebilir elektrik enerjisi üreteceğiz. Santralimizde üretilen elektrik, aynı zamanda bölgede yer alan sanayi bölgesinin ihtiyacının tamamını karşılayacak. Cıngıllı GES’i Türkiye’deki diğer güneş enerjisi santrallerinden ayıran en önemli özellik, önümüzdeki üç yıl içerisinde Türkiye Elektrik İletim A.Ş. vasıtasıyla kamuya aktarılacak katkı payı ödemesinin toplamda nakit 70 milyon Türk Lirası olmasıdır.” dedi.
 
Polat, “Cıngıllı GES’i yaklaşık 200 kişilik ekiple, toplamda 21 km enerji nakil hattı ile birlikte 150 gün gibi dünya rekoru sayılabilecek bir sürede tamamladık. Hem yatırım hem de işletme aşamasında görev alan ve alacak olan çalışanlarımızın tamamını santralimize yakın bölgelerden seçerek, ülkemize istihdam yaratılmasına da katkı sağladık.” diye ekledi.
 

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-