İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

GİRİŞİMCİLERDEN ENERJİSA’YA YOĞUN TALEP

Sektöre değer katan fikirleri hayata geçirmek için harekete geçen Enerjisa’nın İTÜ Arı Teknokent ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında, İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi’nin web sitesinde enerji sektörü ile ilgili yenilikçi fikirler toplandı. Girişimcilerden yoğun ilgi gören proje toplama döneminin ardından 29 Kasım’da 7’incisi gerçekleştirilen Big Bang Girişimcilik Yarışması’nda başarı gösteren 4 girişime,“Enerjisa Girişimcilik Özel Ödülü” verilerek toplam 200.000 TL’lik ödül dağıtıldı.
 
Enerjisa, Türkiye’de bir ilki hayata geçirdi ve enerji sektöründe geliştirilecek inovatif projeleri desteklemek amacıyla İTÜ ARI Teknokent ile iş birliği gerçekleştirdi. 2015 yılından bu yana Enerjisa’da çalışan kurumiçi girişimcileri Nar Kurumsal Girişimcilik Programı ile destekleyen Enerjisa, İTÜ Çekirdek ile tüm Türkiye’den sektör girişimcilerini harekete geçirdi. Talep toplama döneminde yoğun ilgi gören projeye, birçok yenilikçi fikir ulaştı. 
 
Ziya Erdem: Kadın girişimcilerin de projelerini bekliyoruz
Her yıl Kasım ayında İTÜ Çekirdek tarafından gerçekleştirilen ve dünyanın lider girişimcilik etkinliklerinden biri olmayı hedefleyen Big Bang etkinliğinde konu hakkında konuşan Enerjisa Enerji CEO’su Ziya Erdem, ‘Başvuru yapan projeleri değerlendirirken projelerin müşteri odaklı olması, mutlaka inovasyon ve teknolojiyi barındırmasını göz önünde bulundurduk. Seçilecek projenin sürdürülebilir olması bir diğer önem verdiğimiz konu olurken özellikle önümüzdeki dönemde bakacağımız kriterlerden bir tanesi de kadın girişimcilerin de bu sürecin bir parçası olması olacak. Bu bağlamda İTÜ ile enerji dikeyinde çok derin çalışmalarımız var özellikle girişimciliklere önem veriyoruz ama bu konuyla da kendimizi limitlemiyoruz. Ödülleri vereceğimiz firmaların gelişimlerini takip edeceğiz her birine girişimcilik ruhunu kaybetmemelerini diliyoruz. Bu yıl da, İTÜ Big Bang Girişimcilik Yarışması’nda başarı gösteren şirketlere toplamda 200.000 TL’lik para ödülü veriyoruz. Gelecekte de inovasyon ekosistemi içinde her alanda ve her seviye başarılı bulduğumuz projelere farklı yöntemlerde destek vermeye devam edeceğiz.” dedi. 
 
Geleceğin şekillenmesinde stratejik ve lokomotif konumda olan enerji sektöründe Türkiye’nin her köşesinden sektöre değer katacak fikirler, hem Enerjisa’lı uzmanların hem de İTÜ Çekirdek’in mentorluk ağıyla geliştirilerek hayata geçirilecek. Toplanan fikirlerden başarılı olanlar, eğitim ve ön değerlendirme süreçlerinden geçerek 29 Kasım’da 7’incisi gerçekleştirilen Big Bang Girişimcilik Yarışması’nda yatırımcıların karşısına çıktı. Yarışmada başarı gösteren girişimlere ise “Enerjisa Girişimcilik Özel Ödülü” verilerek toplam 200.000 TL’lik ödül dağıtıldı.

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-