İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

CW Enerji ihracatını 2018’de 5 kat artırdı

CW Enerji, geçtiğimiz yıla oranla ihracatını 5 kat artırdı. Firma, 2019’da Amerika, Avrupa, Afrika ülkeleri ağırlıklı olmak üzere yeni pazarlara odaklanacak.

 

Güneşten elektrik üretim noktasında geliştirdiği teknolojileri 21 farklı ülkeye ihraç eden CW Enerji, her yıl ihracat rakamını artırıyor. Firma, geçtiğimiz yıla oranla ihracatını 5 kat arttırdı. 2019 yılı için farklı pazarlara açılmak istediklerini ifade eden CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, 2019 sonunda da yeni rekorlar kırmayı planladıklarını ifade etti. 2010 yılında kurdukları CW Enerji ile Türkiye’de bir sektörün doğuşuna öncülük ettiklerini anlatan Sarvan, yakaladıkları istikrarı devam ettireceklerini kaydetti. Yakın zamanda 165 milyon liralık yatırımla sanayi 4.0 normlarında yüzde yüz otomasyona sahip 750 megavat üretim kapasiteli yeni güneş paneli üretim fabrikalarını devreye aldıklarını anımsatan Tarık Sarvan, bu gelişmenin ihracat rakamlarını pozitif yönde etkileyeceğine dikkat çekti.

 

Tarık Sarvan, Sudan, Fas, Irak, KKTC, Romanya, Almanya, Suriye, Etiopya, Kıbrıs, İran, Sırbistan, Nijerya, Tunus, Fas, Kosova, Özbekistan, Kazablanka, Ürdün, Ukrayna, Arnavutluk, Kazakistan olmak üzere şuanda 21 ülkeye ihracat yapan ve geçen yıla oranla bu yıl yüzde 500 ihracat artışı sağlayan CW Enerji’nin, bu yıl da artan üretim kapasiteleri ve gelen talepler doğrultusunda yeni pazarlara odaklanacağını ve yüzde 60 civarında ihracat artışı hedeflediğini kaydetti. CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan,  yeni fabrika ile birlikte ihracat yaptığıkları ülke sayısını 40’a çıkartmak için çalışmalarını sürdürdüklerini, Amerika, Avrupa ve Afrika’da yeni pazarlara ürün satmayı hedeflediklerini söylüyor. Uluslararası arenadaki rakipleri ile rekabet edebilmek için üretim kapasitelerini arttırdıklarını kaydeden Sarvan, şöyle konuştu: “Onlarla kalite olarak fazlasıyla rekabet ediyoruz hatta birçoğundan daha iyiyiz. Fiyat olarak rekabet etmek tabii ki kolay değil. Onlarla rekabet edebilmek adına üretim kapasitemizi 750 megavata çıkardık. Kapasitemizi çok yakında 1 gigavata çıkaracağız. Bunun için de ‘Sanayi 4.0’ normlarına uygun, yüzde 100 otomasyon odaklı yeni fabrikamızı hayata geçirdik. Fabrikamız sayesinde hem kaliteyi çok daha optimum noktada tutacağız hem de çalışan sayısında 4’te 3 tasarruf ederek en büyük rakibimiz olan Çinli üreticilerle de uluslararası alanda rekabet edebilir hale geleceğiz.”

 

“BOŞLUĞU TÜRK ÜRÜNLERİ DOLDURACAK”

GES konusunda yönetmeliklerini ve feed-in tariff mekanizmalarını yeni oluşturan ülkeler olduğunu ifade eden Tarık Sarvan, deneyimlerini paylaşmak ve yeni ticari olanaklar sağlamak için Türk güneş enerjisi sanayicisi olarak bu ülkelere yatırım yapacaklarına işaret etti. Aktif olarak İran, Fas, Güney Afrika, Ürdün, Ukrayna, Kazakistan, Almanya, Gana gibi ülkelerin fuarlarına katılarak bu ülkelere ticari atılımlar yaptıklarını ifade eden Tarık Sarvan, “Güneş paneli üreticisi olarak, feed-in tariff mekanizmalarını yeni oluşturan ülkelere odaklandık. Türk sanayicisi olarak bu ülkelerde oluşan güneşten elektrik üretime dayalı ürün ve mühendislik boşluğunu doldurmaya odaklandık. CW Enerji olarak Türk üretimi ürünlerin tüm dünyada kullanımını arttıracağız.” şeklinde konuştu. 

CW Enerji’nin Türkiye ve Avrupa’nın en büyük güneş paneli üreticileri arasında yer aldığını kaydeden Sarvan, 2016 yılında 60 megavat olan üretim kapasitelerinin 2017 yılı sonu itibari ile 450 megavat olduğunu, 2018 yılı Ekim ayı itibari ile ise 750 megavat seviyesine ulaştığını aktardı.

 

“YILLIK ÜRETİM KAPASİTESİ ARTACAK”

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan CW Enerji’nin 450 civarında çalışanı bulunuyor. 2018 yılında 420 megavat üretim yapan firma, bu yıl 750 megavat seviyesine ulaştırdığı üretim kapasitesi ile birlikte yurt içi satış bazında en az yüzde 30, yurt dışı satış bazında en az yüzde 60 büyüme hedefliyor. Ayrıca fabrikanın yıllık üretim kapasitesinde ise her yıl yüzde 30 büyüme ve buna bağlı olarak istihdam sayısında da artış amaçlıyor.

 

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-