İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

Fronius, Avusturya’nın ilk yeşil hidrojen depolama tesisini açıyor

Sağlıklı mobilite için güneş depolayın
 
Güneş enerjisi lideri Fronius Solar Energy, elektrik, ısıtma ve mobilite sektörlerini etkili bir şekilde birleştirme projesini ilerletmeye devam etmektedir: Şirket Avusturya’nın ilk yeşil, şirket içi hidrojen depolama tesisini Wels, Thalheim’de açmıştır. Burada güneş enerjisi yardımıyla temiz hidrojen üretilmekte ve bu hidrojen, yakıt hücreli araçların çalıştırılması için kullanılmaktadır. Bu proje sayesinde Fronius’un “24 saat güneş” vizyonuna bir adım daha yaklaşılmıştır.
 
Sektörlerin birleştirilmesi, yani elektrik ısıtma ve mobilite alanında yenilenebilir enerji kaynaklarının etkili şekilde kullanımı için hidrojen önemli bir unsurdur. Fronius bu sebeple fotovoltaik tesislerin üretim fazlası güneş enerjisinden elde edilen yeşil hidrojenli çözümler geliştirme üzerinde de çalışmaktadır. Şirket Wels, Thalheim’da bulunan SOLH2UB depolama tesisiyle, bu konseptin kusursuz çalıştığını göstermektedir. 
 
Fronius’un geliştirme merkezinde gerçekleştirilen pilot proje, Mayıs ayından beri deneme aşamasında çalıştırılmaktadır. Proje kapsamında elektrolit yardımıyla genel olarak üretim fazlası olan güneş enerjisinden hidrojen üretilmekte ve elde edilen bu hidrojen, şirket içi yakıt hücreli araçlar için kullanılmakta veya tekrar elektrik akımı ve suya dönüştürülmek üzere depolanmaktadır. Bunun için elektrolit tesisler ve sabit yakıt hücreleri gibi bileşenleri Fronius kendi geliştirmektedir.
 
Tesis, Ekim ayının ortasında gerçekleşecek resmi açılıştan sonra normal çalışma aşamasına geçecektir. "SOLH2UB güneş enerjisi için merkezi bir düğüm noktasıdır ve elektrik, mobilite ve ısıtma sektörlerinin yenilikçi bir şekilde birleştirilmesini mümkün kılmaktadır," diye açıklıyor Fronius International GmbH’da Solar Energy bölümü müdürü olan Martin Hackl. “Biz hidrojenin geleceğin enerji sağlayıcılarından biri olma potansiyeline sahip olduğundan ve sektör birleşimini, dolayısıyla da enerji dönüşümünü önemli ölçüde ilerleteceğinden eminiz.”
 
Belediye ve şirketler için ilginç çözüm 
“SOLH2UB sayesinde ilk kez güneş enerjisinden gerçek anlamıyla yeşil hidrojen kazanılabilmiştir,” diye ekliyor Business Development Hydrogen Solutions’dan Thomas Rührlinger “Ve bu, tam olarak ihtiyaç duyulan yerde gerçekleşmiştir.” Bu gelişim örneğin şirketlere, işletmelere ve belediyelere çok sayıda avantaj sağlamaktadır: Hidrojen sorunsuzca depolanabilmekte ve yakıt hücreli araçların çalıştırılması için yerinde kullanılabilmekte veya ihtiyaca göre sabit bir yakıt hücresiyle tekrar elektriğe dönüştürülebilmektedir. Hem hidrojen üretiminde hem de elektriğe geri dönüştürülme işleminde elde edilen sıcaklık, doğrudan yerinde kullanılabilmektedir. Bir diğer avantaj: Elektrik genel olarak üretildiği yerde kullanıldığından dolayı elektrik şebekelerinin yükü azaltılmaktadır.
 
Yüksek enerji tüketimli araçların kullanımı için hidrojen
Mobilite alanında hidrojen, araçların büyük enerji tükettiği yerlerde (örneğin belediye araçlarında, taşıma araçlarında, otobüslerde veya kamyonlarda) yüksek bir potansiyele sahiptir. Hidrojen enerji taşıyıcısı olarak büyük erişim mesafeleri ve kısa depolama süreleri sunmakta ve buna ek olarak % 100 yenilenebilir kaynaklardan elde edilmektedir. “Güneş enerjisi arabaları ilerletiyor.” diyor Hackl. “Ve arkasında sadece su buharı bırakıyor!”
Elisabeth Engelbrechtsmüller-Strauß, CEO; Martin Hackl, bölümü müdürü olan Solar Energy, Fronius International GmbH
 
Martin Hackl, bölümü müdürü olan Solar Energy, Fronius International GmbH
 
Thomas Rührlinger, Business Development Hydrogen Solutions, Fronius International GmbH

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-