İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

BİR DAMLA DA SEN KURTAR

Birleşmiş Miletler (BM) Dünya Su Gelişim raporuna göre, dünyada 2.1 milyar insan temiz suya erişemiyor, her 10 kişiden 3’ü kirli su tüketiyor. Aynı rapora göre dünyada 263 milyon insan temiz suya erişmek için her gün evlerinden yarım saat uzaklıktaki yerlerden su taşıyor. 2025’e kadar dünya nüfusunun yarısının su kaynaklarının yetersiz olduğu bölgelerde yaşayacağı tahmin ediliyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre ise her 90 saniyede bir çocuk temiz suya erişemediği için hayatını kaybediyor. 2030’a kadar 700 milyon kişi ise susuzluktan göç edebilir. 

 

Yerkürenin % 70’i sudan oluşuyor ancak bunun yalnızca % 2,5’i tatlı su. Çoğunluğu Sahra Altı Afrika’da olan 263 milyon insan temiz suya erişmek için her gün evlerinden yarım saat uzaklıktaki yerlerden su taşıyor.159 milyon kişi su ihtiyacını yüzey sularından karşılıyor ve 2,1 milyar kişi temiz su imkanından yoksun. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre ise her 90 saniyede bir çocuk temiz suya erişemediği için hayatını kaybediyor.

 

SUYA CAN KATIYORUZ 

İklim değişikliği, endüstriyelleşme ve nüfus artışı dünya genelinde su kaynaklarının etkin kullanımının önemini artırıyor. Dünyada bu sıkıntılara dikkat çekmek isteyen Pimtaş Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Tahmaz ‘‘Su Hazinedir. Bu hazineyi korumak için tasarruf edelim. Pimtaş Plastik olarak suyun tasarrufu için yeni bir ürün gerçekleştirdik'' dedi. 

 

SU TASARRUF PERLATÖRÜ

Pimtaş Plastik, dünyada perlatör alanında Bio Plastik ham maddeli tek ürün olan SU TASARRUF PERLATÖRÜ’nü üretti. Pimtaş’ın kuruluşlarından HGT TARIM ve PİMARGE işbirliği ile su tüketiminde tasarruf sağlamak için harekete geçildi. Günlük 2 saat sürekli kullanılan bir muslukta yıllık 300-400 ton arasında su tasarrufu yapıyor. 1 yılda sebze ve meyveleri açık musluk altında yıkanan sudan 16 ton su tasarrufu etmemizi sağlıyor. Dişlerimizi fırçalarken açık bıraktığımız musluktan 1 yılda 10,5 ton su tasarruf edilmesine yardımcı oluyor. Tüm bu istatistikler 1,5-3 bar su basıncına göre hesaplanmıştır. Perlatör sayesinde herhangi bir kimyasal işleme gerek kalmadan doğada kompost işlemde yapılabilecek. Suyu korumak yaşamı korumaktır. Tasarruf edeceğimiz her su damlası, dünyanın başka bir yerinde yaşamın tek kaynağı olabilir.

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-