İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

EHP TEKNOLOJİSİ PETEKLERDEKİ YILLIK BAKIM VE TEMİZLİK DERDİNE SON VERİYOR

Konutlarda ve ofislerde her kış olduğu gibi bu yıl da kombi bakımları gerçekleşti, ısınmak için yüksek dereceler ayarlandı. Ancak bunca hazırlığa rağmen ev ve ofislerin ısınamadığı hatta yüksek faturalarla da karşılaşılmasına neden olduğu görüldü. Bunun nedenlerinden birinin eski teknolojiye sahip standart peteklerdeki yıllık bakım ve temizlik olduğunu ifade eden Enover Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Malik Çağlar, tüketicileri ısınma verimliliği ve tasarruf tarafında memnun edemeyen eski tip radyatörlere karşı en net ve karlı çözümün yıllık bakım ve temizlik gerektirmeyen, dünyada ilk ve tek, bilinen en hızlı, en verimli, en maliyet etkin ve en basit ısı transfer sisteminin kullanıldığı EHP teknolojili petekleri kullanmak olduğunun altını çiziyor.

 

ESKİ PETEKLERDE OLUŞAN KOROZYON ISINMAYI ENGELLİYOR

Tüketiciler peteklerinin üst kısımlarının sıcak alt kısımlarının soğuk olması, çalışma sırasında çeşitli sesler çıkarması ve yüksek kombi derecesine rağmen verimli ısıyı alamama sorunları ile boğuşuyor. Bu sorunların oluşmasında ise standart peteklerde kullanılan su miktarı ciddi etki ediyor. İş yerlerinde ve evlerde kullanılan standart bir radyatörün ısınma için harcadığı su miktarının 6 litre olduğunu aktaran Dr. Malik Çağlar, standart peteklerin içindeki suyun zaman içerisinde kirlenerek korozyon oluşturduğunu ve ısıtma tesisat sisteminde tıkanıklık yaratarak suyun alt kısımlara dolaşımını kısıtladığına dikkat çekiyor. Tam anlamıyla çalışamaz hale gelen standart peteklerin bu sorununu çözmek için mecburi bakım ve temizliğin gerektiğini aktaran Çağlar, tüketicilere ciddi zorluklar yaşatan eski standart peteklere karşı bakım gerektirmeyen nano teknolojik partikülleri içeren EHP’li petekleri öneriyor.

 

YILLIK BAKIM VE TEMİZLİĞE SON

Hala 100 yıllık eski teknoloji ile ısınmaya çalışan tüketicilerin yıllık bakım ve temizlik sorunu neticesinde yüksek faturalarla da karşılaştığına dikkat çeken Dr. Malik Çağlar, muadil panel radyatörlerin gerçekleştirdiği aynı ısıtma işlemini, EHP’li radyatörlerle 0,13 litre su harcayarak gerçekleştirdiklerini aktarıyor. 6 litre su yerine 0,13 litre suyla ısıtmanın gerçekleşmesiyle ısınmayı engelleyen korozyon riskinin de azaldığını belirten Çağlar, EHP teknolojisi sayesinde peteklerde yıllık bakım, onarım gerekmediğini, kullanılan su miktarının büyük oranda azaldığını, panel radyatörün tamamen ısınıp homojen hale gelme süresinin de 2 dakikaya düştüğünün altını çiziyor.

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-