İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

BİLİNÇSİZ DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARI İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

Koronavirüs salgını, kapalı ortamlardaki hava temizliğinin önemini tüm dünyaya kanıtlarken, hava ve yüzey dezenfeksiyonu kapsamında ön plana çıkan birçok ürün, hijyenle beraber çeşitli riskleri de beraberinde getiriyor. Özellikle Covid-19 salgını ile adından sıkça söz ettiren ultraviyole lambaları, ultraviyole ışığının dezenfeksiyon etkisi ile hava ve yüzey sterilizasyonu sağlarken, insan sağlığını ciddi oranda tehdit ediyor. Ultraviyole lambasının herhangi bir açık ya da kapalı ortamlarda kullanmanın çok tehlikeli olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu lamlaların insanların yokluğunda kullanılması konusunda uyarıyor. İç mekânlarda bulaşıcı hastalık riskini minimize etmek için ise bakteri, virüs ve partiküllerden arındıran hava temizleme cihazlarının kullanılması öneriliyor. 

Pandemi döneminde birincil plana yerleşen hijyen kavramı, gözleri ultraviyole lambalarına çevirdi. Uzmanlar, havada ve yüzeylerde temas ettiği yerleri dezenfekte eden ultraviyole lambalarının insan vücudunda ciddi risklere yol açabileceğinin altını çizdi.

 

“Sağlıklı çözümlere yönelmek gerekiyor”

Uzmanların bu ışınların bulunduğu ortama girilmemesi konusunda uyardığını hatırlatan  Bomaksan Genel Müdürü R.Bora Boysan, kapalı ortamlardaki hava kalitesi için hava temizleme cihazlarının önemine değinerek şunları söyledi: “Ultraviyole-C ışınları lamba şeklinde üretilip dezenfeksiyon amacıyla hastane, laboratuvar gibi özel ortamlarda kullanılıyor. Bu lambaları dezenfeksiyon etkisi yaratıyor fakat doğru kullanılmaması halinde insan sağlığı üzerinde çok ciddi hasarlara yol açabiliyor. İç ortamlardaki havayı bakteri, virüs ve partiküllerden arındırmak için çok daha sağlıklı ve insan sağlığını tehdit etmeyen çözümlere yönelmek gerekiyor. Bunların başında da hava temizleme cihazları geliyor” dedi. 

 

Hava temizleme cihazları, en küçük partikülleri yakalıyor

İç ortam hava temizleyicileri maruz kalındığı durumda önemli sağlık sorunlarına neden olan iç ortam alerjenlerini ve alerjik olmayan iç ortam kirleticilerini ortamdan uzaklaştırmak için kullanılan farklı teknolojilere göre geliştirildiğini belirten Bomaksan Genel Müdürü R.Bora Boysan,  “Hava temizleme cihazlarının güncellenen filtre sistemleri sayesinde havadaki en küçük partikülleri dahi yakalıyor. Son teknoloji filtrasyon sistemleriyle geliştirilen portatif hava temizleme cihazları, virüs, bakteri ve mikroorganizmaları sınıfının en üst kalitesinde HEPA filtreleri ile emerek iç ortam havasını temizleme özelliğine de sahip. Virüs, bakteri gibi mikroorganizmalar ile 1 mikron altı partikülleri bile yüzde 100’e yakın bir verimlilikte yakalayabiliyor” diye konuştu.  

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-