İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

BOSCH TERMOTEKNOLOJİ VE BUSİAD İŞ BİRLİĞİYLE SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BOSCH TERMOTEKNOLOJİ VE BUSİAD İŞ BİRLİĞİYLE “GÜNEŞ ENERJİSİ SU SİSTEMLERİNİN ENDÜSTRİYEL SİSTEMLER İLE ENTEGRASYONU SEMİNERİ”Nİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

İklimlendirme sektörünün öncü markalarından Bosch Termoteknoloji, BUSİAD ve BUSİAD Enerji Uzmanlık Grubu paydaşlığında gerçekleştirdiği online seminerde, endüstriyel alandaki tecrübesini ve sistem çözümlerini katılımcılarla paylaştı.

 

Endüstriyel alanda buhar ve sıcak su kazanları, havalandırma ve soğutma sistemleriyle kullanıcılarının ihtiyacı için yüksek verimli çözümler sunan Bosch, 7 Temmuz 2020 tarihinde Bursa Sanayicileri ve İş İnsanları (BUSİAD) Enerji Uzmanlık Grubu ile başarılı bir iş birliği gerçekleştirdi. Pandemi döneminde tüm hizmetlerini kesintisiz devam ettiren şirket, online olarak gerçekleştirdiği seminerde kullanıcılara güneş enerjisi ve endüstriyel sistem çözümleri hakkında detaylı bilgilendirme yaptı.

Bosch Termoteknoloji Sistem Çözümü, Proje Tasarım ve Teklif Sorumlusu Sercan Kurtuluş’un sunumuyla başlayan seminerde öncelikle güneş enerji sistemlerinin verimli kullanımı aktarıldı. Seminer kapsamındaki sunumlara; güneş enerjisi ve güneş enerjisinin kullanım alanları, Türkiye'nin güneş enerjisinden faydalanma rakamları aktarılarak başlandı. Güneş enerjisinin neredeyse sonsuza yakın bir kaynak olduğunu ancak anlık kullanılması gerektiğini ifade eden uzmanlar, aynı zamanda Türkiye'nin güneş enerjisi anlamındaki avantajlarını anlattı. Ülkemizin konumu gereği bir yılda ortalama 2400-3000 saat arasında güneş ışığı aldığını belirten Bosch profesyonelleri, aktif ve pasif güneş enerji sistemlerini kullanarak güneş ışınlarından faydalanma yöntemlerini paylaştı.

 

Kişiselleştirilmiş hizmet ve müşteriye özel tasarım

Güncel bilgilerin yanı sıra, güneş enerji sistemlerinin kullanımlarından bahsedilen seminerde; termosifonlardan, güneş ısısını toplayan kolektörlerin yerleşimlerine kadar birçok önemli teknik bilgi verildi. Hayatı kolaylaştıran çözümler sunarken müşterilerinin beklenti ve ihtiyaçlarını öngörerek onlar için en uygun çözümleri sunan Bosch Termoteknoloji, endüstriyel alanda da en önemli noktanın “müşteriye özel tasarım” olduğunu paylaştı. Bu kapsamda katılımcılara, tasarım sırasında en az güneş ışığı ve en çok güneş ışığı alınan dönemleri içeren bir simülasyon yapmaları önerildi.

 

Güneş enerji sistemleri hakkındaki detaylı paylaşımın ardından Bosch Termoteknoloji Endüstriyel Sistemler Satış Sorumlusu Buğra Serinyel, Bosch’un 150 yıllık endüstriyel kazan teknolojisi tecrübesini anlattığı ‘Buhar Kazanı Sistemleri için Planlama Kitabı’ hakkında bilgi paylaştı. Serinyel, buhar ile ilgili akla gelen her konuda başvurabilecek bir kaynak olan kitabın aynı zamanda hesaplama araçlarını içerdiğini ifade ederek, tüm kullanıcıların kitabı Bosch Termoteknik Kurumsal Web Sitesi ‘nden inceleyebileceğini söyledi.

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-