İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

Sanal TTMD XIV. Uluslararası Yapıda Tesisat Teknolojisi Sempozyumu

“Daha Sürdürülebilir bir Gelecek için Esnek HVAC Çözümleri” ana temasıyla düzenlenen Sanal TTMD XIV. Uluslararası Yapıda Tesisat Teknolojisi Sempozyumu 1-4 Haziran 2020 tarihleri arasında yapıldı. TTMD’nin ilk kez sanal olarak gerçekleştirdiği sempozyuma 80’den fazla ülkeden 2000’i aşkın bireysel izleyici katıldı.
 
9 ana konu başlığında 12 oturum ve 2 panel’in düzenlendiği Sempozyumda 4 gün boyunca toplam 24 saat yayın yapılırken, Sempozyum için Dünya’da 170’den fazla uluslararası kurum ile etkileşim sağlandı. Son gün kapanış oturumunda bir değerlendirme yapan Sempozyum Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arısoy, sektörde ilk olması açısından gerçekleştirilen sempozyumun önemine dikkat çekti: “25 davetli konuşmacımızın sunumu, 18 adet hakemlenmiş bildiri sunumu ve 2 tane panelimiz gerçekleşti. Tüm bu kazanımları paylaşmaya hazırız. Önceki yıllara oranla en yüksek katılım değerlerine ulaşılan sempozyum oldu. 4 gün boyunca kaynakların sürdürülebilir kullanımı, esnek hvac sistem seçimleri, mikro iklim, iklim değişikliği, ısı adaları, gibi birçok konuyu ele aldık. Görüyoruz ki geleneksel sistem tasarımları artık gerçek hayat koşullarını karşılamıyor. Gelişen tasarım metotları ve bina sistemlerinin simülasyonu etkin şekilde kullanılıyor. Covid-19 sürecinde iç mekan hava kalitesinin önemi de görüldü. Enerji verimli tasarım kriterlerini belirlerken bina kullanıcılarının beklentileri de göz önüne alınarak akıllı teknolojiler ile bina enerji performansı yüksek tasarımlar yapılmalı. Bina simülasyonu mesleğimizin son gelişimidir. HVAC simülasyon araçları olmadan artık performans değerlendirmesi ve sistem kontrolü mümkün olmuyor.  Enerji depolama gelecekte binaların soğutulması için akıllı bir çözüm olabilir. Akıllı bina sistemlerini yaygınlaştırmak ve değerlerini artırmak gerekiyor.”
 
Arısoy’un ardından konuşan Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Murat Çakan, “sempozyumların başarıları katılım, beklentilerin karşılanması ve paylaşılan bilgilerle ölçülür. Katılımı son derece yüksek bir sempozyum oldu. Başarı uzun vadede farklı kriterler ile ölçülebilir ancak sempozyumun başarılı geçmesi için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Sempozyumun gerçekleşmesinde emeği olan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.
 
Kapanış oturumunda son olarak konuşan TTMD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kemal Gani Bayraktar, tüm katılımcılara teşekkür ederek: “ 
Dünyamızın ihtiyaçları için birlikte ve bilgi temelli harekete geçmemiz daha da fazla aciliyet gerektirmektedir. Sempozyum konuşmacıları sürdürülebilir gelişmenin şehirlerde başarımını sağlayacak ve geleceğin enerji etkin, çoklu konforlu, yenilenebilir enerji ile bütünleşik, çevre dostu alanlarını tasarlamanın önemini vurgulamaktadır. Yenilenebilir enerjili bütünleşik enerji sistemleri ve sıfıra yakın enerjili sıfır karbon binalara erişim, sürdürülebilir yapılı çevrede konfor ve iç çevre kalitesi, sağlık ve güvenlik, sürekli optimizasyon ile öğrenme yetkinliği ve dijital dönüşüm, yüksek performanslı sistemlere erişimde tasarım, devreye alma, izleme ve yönetim, veri üretmek, analiz ve çözümler sunmak, mevzuat geliştiricilere, sanayiye ve meslektaşlarımıza en iyi seçimleri yapmalarında yardımcı olmak düşük karbonlu ve sürdürülebilir geleceğin yenilikçi dönüşümünde birer kaldıraçtır. Online sempozyum kesintisiz sürdürdüğümüz bilginin paylaşımı amacına ulaştırdı.” Dedi. Dr. Bayraktar son olarak Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen tüm sempozyum paydaşlarına, organizasyon komitesine, uluslararası bilim komitesine; Sempozyumun Partneri İSİB’e, sponsorlar Alarko Carrier, Daikin, Danfoss, Doğu İklimlendirme, Gelişim Teknik, Norm Teknik, Üntes ve Viessmann’a teşekkür etti. 

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-