İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

BOSCH TERMOTEKNİK GROWTHDAY ETKİNLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

BOSCH TERMOTEKNİK KURUM İÇİ GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLEMEK AMACIYLA GROWTHDAY ETKİNLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Bosch Termoteknik çalışanları, şirket stratejisindeki odak konularından biri olan ve kurum içi girişimciliği destekleyen Growth Projesi kapsamında proje süreçlerini paylaşmak ve büyüme odaklı fikirleri ele almak üzere bir araya geldi.

 

Growth platformu, şirket büyüme hedeflerine katkı sağlayan bir platform olarak Bosch Termoteknik’in iklimlendirme dünyasındaki liderliğini sürdürülebilir kılmak, dengeli bir iş alanı, yeni iş modelleri, ürünler tasarlamak ve pazar ile ilgili yaratıcı fikirlerin hayat bulmasını sağlamak amacıyla kuruldu. 

 

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Growth platformunun ilk etkinliği olan GrowthDay, Bosch Termoteknik İstanbul satış ve ticari birim çalışanlarının katılımıyla Bosch Türkiye Küçükyalı Merkez Ofisinde gerçekleştirildi.  GrowthDay etkinliğinde, Growth platformu altında yer alan projeleri çalışanlara daha yakından tanıtmak ve çalışanların iklimlendirme sektörüne özel, büyüme odaklı, karlı ve sürdürülebilir yeni fikirlerini paylaşmaları amaçlandı. 

 

Fikir ve Proje Koçlarının sahiplendiği etkinlikte hem dünyadan hem de Bosch içerisinden birçok girişimci proje örneği paylaşılarak kurum içi girişimciliğin çalışanların kariyerlerine ve şirketlerin sürdürülebilirliğine olan faydaları aktarıldı. Bunlara ek olarak bugüne kadar çalışanların üretmiş olduğu ve Fikir Koçlarının desteklediği 3 ayrı fikrin fikir sahipleriyle bir panel gerçekleştirdi. Panelde, kendi fikirlerinin nasıl doğduğunu, Growth ekibinin süreçteki desteğini anlatan fikir sahipleri; tecrübelerini diğer katılımcılarla paylaşarak tüm Termoteknik organizasyonunun bu yolculukta büyük ve yetkin bir ekip tarafından desteklendiğinin altını çizdi.

 

Bosch Termoteknik içinde özel bir organizasyonla desteklenen Growth platformunda, farklı departman ve seviyelerden Fikir Koçu ve Proje Koçu olmak üzere 15 kişilik bir ekip bulunuyor. Fikir Koçları, çalışanlardan gelen tüm fikirleri ön değerlendirmeden geçiriyor, fikirlerin olgunlaşmasını sağlıyor. Proje Koçları ise olgunlaşan fikirlerin projeye dönüşme aşamasında proje yönetimi yetkinlikleriyle, çalışanlara kendi projelerinin “Proje Lideri” olabilmeleri için destek veriyor. Süreç kapsamında kendi ekiplerini yönetme imkânı bulan çalışanlar, bu tecrübeyle şirket içinde veya dışında birçok bağlantı kuruyor; aynı zamanda kendi kişisel gelişimleri için fırsat yakalamış oluyorlar. Growth platformunda çalışanların girişimcilikleri destekleniyor ve fikirleri şirkete katkı sağlayan yepyeni projelere dönüşüyor.

 

BiSU’nun kurucusu Ergin Üner ve Martı’nın kurucusu Alper Ökten; hayatı kolaylaştıran, farklı, yaratıcı fikirlerin nasıl doğduğunu bizzat kendi tecrübeleriyle katılımcılarla paylaştı ve sonrasında çalışanlardan gelen soruları cevapladı. Çalışanlara ilham veren konuşmacılar, kurum içi girişimcilik bakış açısının Termoteknik içinde var olmasının, hem çalışanlar hem de şirketin geleceği için büyük bir katma değeri olduğunu belirtti.

 

Etkinliğin son bölümünde ise Tezgahçılar ve KATALOQ şirketi kurucusu Burçak Yıldırım Orhan kendi girişimcilik hikayesini katılımcılarla paylaştı. Bir kadın girişimci olarak “Şartlar ne olursa olsun asla vazgeçmemenin başarıyı getirdiğini” anlatan Burçak Yıldırım Orhan, konuşmasının hemen ardından Tezgahçılar ekibi ve Growth Fikir ve Proje Koçlarının desteğiyle bir fikir toplama atölyesi gerçekleştirdi. Atölye kapsamında gruplara ayrılan çalışanlardan Bosch'un 2023 yılındaki girişimcileri olduklarını varsaymaları ve sektöre özel yeni bir fikir, iş modeli geliştirmeleri istendi. Amaç çalışanların ortaya koyacağı fikirleri görebilmek ve çalışanlarla süreci deneyimlemekti. Heyecanlı ve interaktif geçen seansın sonunda ortaya çıkan 10’dan fazla fikir için katılımcılar birbirlerine oy verdi. Kazanan fikir sahibi ekibe, fikirlerini bir adım öteye taşımaları ve Growth platformunda değerlendirmeleri için fırsat sunuldu. 

1574229392 Growthday4

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-