İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

DÜNYA LABORATUVARLARINDA LİDER İZLADAŞ, İMBAT HASSAS KONTROLLÜ KLİMAYI TERCİH EDİYOR

Laboratuvarlarının hassas sıcaklık ve nem değerlerinin korunması için İmbat hassas kontrollü klimaların kullanıldığı İZLADAŞ laboratuvarları uluslararası karşılaştırmalarda önemli başarılar elde ediyor. 31 ülkeden 70 laboratuvarın katıldığı RoundTrials değerlendirmesinde, önceki dönemde olduğu gibi 2019 yılı ikinci etabında da İZLADAŞ şubeleri, üst sıralarda yer aldı.

 

İklimlendirme ve soğutma sektöründe 28 yıldır %100 yerli sermaye ile faaliyet gösteren İmbat İklimlendirme ve Soğutma Sistemleri, ürünleriyle birçok prestij projesinde yer alıyor. Türkiye’de pamukta ilk ve tek yetkili sınıflandırıcı olarak faaliyete başlayan İzmir Ticaret Borsası Laboratuvarı, Ar-Ge ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. (İZLADAŞ) ile altı yıldır süregelen işbirliği de bu değerli projelerden biri. İZLADAŞ, uluslararası pamuk lif analiz laboratuarları karşılaştırma çalışması RoundTrials 2019 sonucunda İzmir, Selçuk ve Urfa şubelerinde elde ettiği skorlarla önceki dönemlerde olduğu gibi önemli dereceler elde etti.

 

İZLADAŞ’ın Tekrarlayan Başarısı

Türkiye’deki, pamukta yetkili sınıflandırıcı lisanslı tek laboratuvar olma özelliğini taşıyan İZLADAŞ’ın ülke genelinde faaliyet gösteren borsalar, üniversiteler, araştırma kurumları, tekstil ve çırçır fabrikaları, özel tohum firmaları gibi pek çok kurum ve kuruluşa hizmet veren İzmir Merkez, Belevi-Selçuk ve Şanlıurfa PAMLİDAŞ Pamuk Lif Analiz Laboratuvarları bulunuyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı denetiminde çalışmalarını yürüten laboratuvarlarda ELİDAŞ ve PAMLİDAŞ pamuk lisanslı depolarına ürün teslim etmek isteyen mudilerin tek balya analizleri gerçekleştiriliyor.

 

Uluslararası Pamuk Danışma Komitesi’nin (ICAC) iştiraki olan CSITC (Commercial Standardization of InstrumentTesting of Cotton) tarafından düzenlenen pamuk lif analiz laboratuvarları karşılaştırma çalışmasına (RoundTrials) dört cihazı ile katılan ve tüm etaplarında önemli başarılar elde eden İZLADAŞ; Amerika ve Almanya’nın da içinde olduğu 31 pamuk üreticisi ülkeden 70 laboratuvar ve 118 hassas kontrollü klima cihazın katıldığı karşılaştırma testlerinde 2018 yılında elde ettiği dünya birinciliğini, 2019/2. etabında da korudu. İZLADAŞ Urfa Şubesi iki ayrı cihazıyla dünyada 1 ve 2. sırada, İzmir’de faaliyet gösteren İZLADAŞ pamuk lif analiz laboratuvarı elde ettiği skorla 3. sırada, Selçuk Laboratuvarı ise 4. sırada yer aldı.

 

İZLADAŞ yetkilisi Dr. Müge Ekizoğlu, “bu laboratuvarlar arası karşılaştırma testi 17.025 kapsamında akredite olan laboratuvarların katılması gereken özel bir çalışma. İZLADAŞ akredite değil ancak ölçüm yeterliliğimizi test etmek adına biz her yıl düzenli olarak katılıyoruz. Değerleri belli olan pamuğu bu değerlere en yakın ölçüm sonucu ile ölçmek bu çalışmanın esas amacıdır.” Açıklamasında bulundu. 2014 yılından bu yana ICA-Bremen Cotton Round Test’e katılan İZLADAŞ, Csitc Round Test’e katılımı ile lif analiz cihazlarının ölçüm yeterliliklerini iki farklı organizasyonda test ediyor. Cihaz doğrulama ve kalibrasyon prosedürlerine çok önem verdiklerini belirten Dr. Ekizoğlu, İZLADAŞ’ın, laboratuvar ölçüm performanslarını geliştirmeyi ilke edindiğini söylüyor. Testler kapsamında yılda dört kez ve her etapta dört numune geldiğini ifade eden Dr. Ekizoğlu, beş gün süre ile teste tabi tutulan numunelerde istenilen sonucu almak için cihazların kalibrasyonlarının düzgün yapılmış olması yanında ISO 139 “Standart Atmosphere for Condition and Testing” ve ASTM Standard D1776 “Standart Practice for Conditionand Testing Textiles” standartlarına göre laboratuvar nem ve sıcaklık değerlerinin sağlanabiliyor olmasının da önemini vurguladı.

 

İMBAT İLE LABORATUVARLARDA GÜVENİLİR SICAKLIK VE NEM DEĞERLERİ

İZLADAŞ’ın başarı elde ettiği tüm laboratuvarlarda, ihtiyaç duyulan sıcaklık ve nem değerlerinin ideal düzeyde korunması için İmbat hassas kontrollü klimalar yer alıyor. RH  %65+/-2 bağıl nem ve 21 °C +/-1 sıcaklık koşullarında çalışan İZLADAŞ laboratuvarlarında, sıcaklık +/-0,5 °C ve nem +/- % 2 RH toleranslarında sabitlenebilen, -30 °C ve +45 °C sıcaklık aralığında rahatlıkla çalışabilen, 0,9-1 duyulur ısı oranları ile çalışan, EC plug fanlı 9.000 m3/h debide, 33,8 kW duyulur soğutma kapasiteli, 15 kg/h oransal nemlendiricili, 10 kW ve iki kademeli elektrikli ısıtıcılı, aynı zamanda internet üzerinden izlenebilme ve bina otomasyon sistemlerine bağlanabilme özelliklerine sahip olan, yüzde yüz yerli tasarım ürünü İmbat hassas kontrollü klima cihazları kullanılıyor.

 

İZLADAŞ’ın laboratuvarlarında İmbat markalı cihazları tercih etmesi, yüzde yüz yerli iki kuruluşun işbirliği olması açısından oldukça değerli. Uzun süredir İmbat ile birlikte çalıştıklarını belirten yetkililer, “cihazların kalibrasyonlarınındüzgün yapılmış olması ve laboratuvar nem ve sıcaklık değerlerinin sağlanabiliyor olması gerekli” diyerek, nem ve sıcaklığın analiz sonuçlarını önemli derecede etkilediğini ve elde edilen başarıda bu faktörlerin de önemli bir rol oynadığını belirtti.

 

İMBAT HASSAS KONTROLLÜ KLİMA

Sıcaklık ve nem kontrolünün ön planda yer aldığı laboratuar gibi alanlar, insan konforunun ihtiyacından daha farklı tasarım ve hassas iklimlendirme kriterlerine sahiptir. İmbat hassas kontrollü klimalar, bu tür mahaller için gerekli sıcaklık ve nem kontrolünü sağlamaya yarayan iklimlendirme cihazlarıdır. Yılda 365 gün ve 24 saat çalışma esasına göre tasarlanan hassas kontrollü klima cihazları, gerekli sıcaklık, nem ve filtrasyonu sağlayarak elektronik ekipmanın çalışma ömrünü ve verimliliğini üst düzeye çıkarır.

Türkiye’de tasarlanan ilk ve tek hassas kontrollü klimayı sunan İmbat İklimlendirme ve Soğutma Sistemleri, 1998 yılından bu yana, 6 ila 220 kW arası soğutma kapasitesine sahip hassas kontrollü klima cihazlarının üretimini gerçekleştiriyor.

İmbat hassas kontrollü klimalar, mahal sıcaklığını +/- 1 oC ve ortam bağıl nemini +/-yüzde 2 RH tolerans hassasiyetinde sabit tutabilme özelliğine sahiptir. EC plug fanlar ve isteğe bağlı olarak DC Inverter kompresör opsiyonları ile yüksek enerji tasarrufu sağlar.

 

Çift kompresörlü modellerde asimetrik soğutma devresi ile iki farklı kapasitedeki kompresör, üç farklı kademede çalıştırılarak kısmi yüklerde de yüksek verime ulaşılır. Bunun yanı sıra kompresörlerin devreye girip çıkma sayıları düşer ve ömürleri uzar.

 

İmbat hassas kontrollü klimalar, yüksek duyulur ısı oranı ile mahalin ihtiyacı olan yüke doğru cevap verir ve minimum işletme maliyeti sağlar.

 

İmbat hassas kontrollü klimaların gelişmiş mikroişlemci kontrol paneli, günlük ve haftalık olarak programlamaimkânı sunar. Tam otomatik çalışma özelliği ve İmbat tarafından geliştirilen özel yazılım ile cihazların soğutma, ısıtma, nemlendirme, nem alma ve filtrasyon fonksiyonları kontrol edilerek istenen hassas ortam şartları kolaylıkla sağlanır.

 

RoundTrials

31 ülkeden 70 laboratuvar ve 118 cihazın katıldığı karşılaştırma testlerinde; dört farklı numunede beş gün süre ile yapılan çalışma sonucunda %100 tolerans değerleri içinde ölçüm sonuçları vererek tam puan aldı. Geniş bir katılım ile gerçekleştirilen CSITC laboratuvarlar arası karşılaştırma testine; Amerika Tarım Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren tüm sınıflandırma laboratuvarları ve FIBRE– Faserinstitut-Bremen başta olmak üzere birçok önemli pamuk üreticisi ülkeden laboratuvar katılıyor. 

Yılda dört etap halinde düzenlenen karşılaştırmada her etapta dört numune geliyor. Bu numuneler beş gün süre ile teste tabi tutuluyor. Laboratuvarlar arası karşılaştırma çalışması yılda dört kez yapılan organizasyon sayesinde dünyada bu alanda faaliyet gösteren laboratuvarların ölçüm performanslarını diğer laboratuvarlarla değerlendirme imkanı sağlanarak, laboratuvar çalışma standartlarının iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-