İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

GE YENİLENEBİLİR ENERJİ’NİN BERGAMA RÜZGÂR TÜRBİN KANADI ÜRETİM TESİSİ 500’ÜNCÜ KANADINI ÜRETTİ

GE Yenilenebilir Enerji, bugün yaptığı açıklamayla LM Wind Power’ın Türkiye’de İzmir’in Bergama ilçesinde yer alan ve iki yıldır faaliyette olan yeni rüzgâr türbini kanadı üretim tesisinde, 500’üncü rüzgâr türbini kanadını ürettiğini duyurdu. Türkiye, Avrupa ve Asya da dâhil olmak üzere dünya genelinde artış gösteren rüzgâr enerjisi talebine yanıt vermesi amacıyla üretilen 500 adet kanadın, toplamda yaklaşık 500 MW kapasitede enerji üretecek kadar rüzgâr toplaması bekleniyor. Bu da Türkiye’deki yaklaşık 680.000 evin enerji ihtiyacını karşılamaya yetecek bir enerji kapasitesine denk geliyor.

LM Wind Power, Türkiye için verdiği 50 milyon dolar yatırım taahhüdünün bir parçası olarak Bergama fabrikasında 2019 yılının sonuna kadar 30 milyon dolarlık ek yatırım yaparak tesisi büyütme ve 300 yeni personel istihdam etme kararı aldı. Tesisi büyütme projesi, 2019 yılının Nisan ayında başladı. Bu proje ile fabrikanın GE’nin en yeni 5MW kara tipi rüzgâr türbini Cypress platformuna monte edilecek yenilikçi iki parçalı kanatların üretimine hazır hale getirilmesi hedefleniyor. Şu anda Bergama tesislerinde yüzde 26’sı kadın olmak üzere 450 personel çalışıyor ve bu rakam 2020’de 700’ün üzerine çıkacak.

Bergama Fabrika Müdürü Ozan Mamay, konuyla ilgili şunları söyledi: “Son iki yıl boyunca bu tesiste çalışan ekibimizin ortaya koyduğu başarıdan gurur duyuyoruz ve tesisin devamlı olarak büyüdüğünü görmekten dolayı mutluyuz. Cypress kara tipi rüzgâr teknolojisi, Türkiye’de ve dünyada elektrik maliyetlerini düşürmek için çok uygun ve biz de Bergama’daki tesislerimizde bu teknolojiye ait devrim niteliğindeki iki parçalı kanatları üretmenin heyecanını yaşıyoruz.” 

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-