İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

teskon+SODEX İLE İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNÜN RÜZGARI BU KEZ İZMİR’DEN ESTİ

Türkiye ekonomisinin en hızlı büyüyen sektörlerinden; iklimlendirme sektörü, gücünü 17-20 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenen teskon+Sodex fuarında sergiledi. 

 

İklimlendirme sektörünü İzmir’de bir araya getiren sektörün en önemli platformlarından teskon+Sodex Fuarı, İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlendi. Hannover Messe Sodeks Fuarcılık tarafından organize edilen fuarda ziyaretçiler Isıtma, soğutma, havalandırma, yalıtım, pompa ve vana sektörlerindeki tüm yenilikleri keşfetme imkanı buldular. Fuar kapsamında son teknoloji ürünlerini tanıtma fırsatı bulan üreticiler yerli ve yabancı  birçok işbirliği kurdular.

 

teskon+Sodex Fuarına yoğun ilgi gösterildiğini belirten Hannover Messe Sodeks Fuarcılık A.Ş. Sodex Fuarları Direktörü Toros Utku, şunları söyledi; “Ege Bölgesi İzmir, Manisa, Denizli ve Aydın gibi Türkiye ekonomisine katkı sağlayan kentlere ev sahipliği yapıyor.  Bu dört şehrin 18 milyar doları bulan yıllık ihracatının 1 milyar doları iklimlendirme sektörünün faaliyetlerinden geliyor. Bu sektör, çevre iller üzerindeki kaldıraç etkisiyle hem bölge hem de Türkiye ekonomisinin gelişimi için özel anlam taşıyor. teskon+Sodex Fuarı ve TESKON Kongresi ile İzmir’e yakışan ve Ege Bölge’sinin tüm potansiyelini ortaya koyan verimli bir organizasyona ev sahipliği yaptık.  Fuar süresince katılımcı firmalarımız çok iyi bir şekilde değerlendirdi, önemli anlaşmalara imza attılar. Gelecek vaat eden iş bağlantıları ve yeni ithalat-ihracat fırsatları yaratan teskon+Sodex Fuarı, TESKON konferansı ile birlikte öne çıktı”

 

İklimlendirme ve Tesisat Mühendisliği’nin Vizyonu Belirlendi

teskon+Sodex Fuarı, TMMOB Makina Mühendisleri Odası yürütücülüğünde düzenlenen 14. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi’ne (TESKON) de ev sahipliği yaptı. TMMOB Makina Mühendisleri Odası adına İzmir Şubesi yürütücülüğünde sürdürülen kongre, birçok seçkin akademisyen, mimar, mühendis, proje firmalarının yetkilileri ve sektör profesyonelini teskon+Sodex çatısı altında bir araya getirerek önemli bir bilgi ve deneyim paylaşımında bulundu. 

 

Bu yıl kongrenin ana teması olarak belirlenen “Mekanik Tesisatta Gerçekler ve Gelecek” konusunun büyük önem taşıdığını ve sektörü yakından ilgilendirdiğini ifade eden MMO İzmir Şubesi Başkanı Yüksel Yaşartekin şunları söyledi; “14. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresinin oluşumunda 335 uzman çok farklı konularda bildiri hazırlayarak, 31 mühendis eğitmen kimliği ile 15 kurs düzenlenmesine katkı koymuş, 18 mühendis kongrenin diğer platformlarında görev alarak kongre programında yer almıştır. Ayrıca Teskon 2019’un organizasyonunda 26 Yürütme Kurulu, 20 Düzenleme Kurulu Üyesi çalışmada bulunmuş, süreç içinde 140 Danışmanlar Kurulu üyemizin görüş ve rehberliğine başvurulmuştur. Bütün bu isimleri birleştirdiğimizde ve birden çok alanda görev almış isimleri tekleştirdiğimizde, 14. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi’nin 500’ün üzerinde kişinin çabası ve dokunuşuyla şekillenmiş olduğunu görüyoruz. Bu sayının içine, çalışmalarımızı birlikte yürüttüğümüz üniversite, dernek ve destekleyen kurum temsilcilerini, ürün ve hizmetlerini sergileyerek teskon+sodeks fuarına katılan firma yetkililerini ve bunların dışında birçok farklı alanda katkı koyan mühendisleri kattığımızda teskon’un 1000’in üzerinde kişinin emeğiyle ortaya çıktığını söyleyebiliriz.”

 

14. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi’nin, bir kez daha alanında en yaygın katılımlı ulusal platform olarak konuklarını ağırladığını belirten TESKON 2019 Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Güngör şunları söyledi; “Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi Tesisat Mühendisliği alanında çalışan mühendislerin, bilim insanlarının, sanayicilerin ve diğer meslek disiplinlerinin bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundukları ve son bilimsel araştırma sonuçları ile teknolojik gelişmeleri izlemelerini sağlayan bu alanda en yaygın katılımlı ulusal platformdur. Teskon 2019’da 5 paralel salonda 7 sempozyum, 9 seminer ve bilimsel teknik oturumlarda toplam 189 bildiri sunuldu. Ayrıca 15 farklı konuda kurs, kongre kapsamında başarıyla gerçekleştirildi.”

 

Hem tesisat mühendisliği hem de diğer disiplinlerde teorik ve uygulamalı bilimsel ve teknolojik gelişmeleri sunan Kongre kapsamında 4 gün boyunca 9 salonda; 7 sempozyum, 9 seminer, 15 kurs, 1 panel ve 1 forum çalışması gerçekleştirildi.  “Mekanik Tesisatta Gerçekler ve Gelecek” ana temasıyla düzenlenen Kongre’de akademik ve bilimsel çalışmalarla son teknolojiler doğrultusunda iklimlendirme ve tesisat mühendisliğinin bugünü ve geleceğine yön verildi. 

 

 

 

Aldağ A.Ş. TESKON Kongresi’nde sunulan bildirisiyle yoğun ilgi gördü

17-20 Nisan 2019 tarihleri arasında MMO İzmir Şubesi ev sahipliğinde düzenlenen 14. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi’nin (TESKON) ilk gününde, Aldağ A.Ş. Ar-Ge Mühendisi Doruk Tonya tarafından sunulan “Havadan-Havaya Ayrışık (Split) Salon Tipi İklimleme (Klima) Cihazlarında Enerji ve Ekserji-Optimum Çözüm ve Değerlendirme Ölçütleri” başlıklı bildiri ilgiyle izlendi. Prof.Dr.Birol Kılkış, Aldağ A.Ş. Teknoloji ve İş Geliştirme Müdürü Hamza Sonkur ve Aldağ A.Ş. Ar-Ge mühendisi Doruk Tonya imzasını taşıyan bildiride; salon tipi klima cihazlarında ısıtma ve tesir katsayılarının artırılmasını öngören bir tasarım yol haritası ele alındı. Bu yaklaşımın temeli Termodinamiğin İkinci Yasası’na dayandırıldı ve Birinci Yasa’nın gösterdiği en iyi tasarım ve işletme değerlerinin örtüşmediği ve yanıltıcı sonuçlar verdiği örnek çalışmalarla gösterildi. Bu çerçevede ekserji tabanlı yeni tasarım ölçütleri ortaya kondu ve piyasadaki yerli bir üründe bu ölçütler kullanılarak yenilikçi tasarımlarla sektörün bu alanda çözüm üretebileceği ve Türkiye’nin enerji bilançosuna olumlu katkılar sağlanırken CO2 salımlarının da azaltılabileceği gösterilmiş oldu. 

Bu çalışma, Aldağ A.Ş.’nin teknoloji geliştirme performansını yansıtırken, bilgiyi üretmenin yanı sıra paylaşmak konusundaki yaklaşımının da iyi bir örneği oldu.

 

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-