İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

İklimlendirme İhracatı ilk dört ayda hem miktar hem de değer bazında yükseldi

İklimlendirme Sanayi ihracatı 2019 yılının Ocak-Nisan döneminde hem kg başına ihracatta hem de değer bazında yükselişini sürdürdü. 
 
2018 yılının aynı dönemine göre yüzde 2,7 oranında ihracatını artıran iklimlendirme sektörü, kg bazında da yüzde 6,7 büyüdü. Sektörün Ocak-Nisan 2019 dönem ihracatı 1 milyar 465 milyon dolardan 1 milyar 505 milyon dolara ulaştı. Sektör bu dönemde başta Almanya olmak üzere İngiltere, İspanya, Fransa, Romanya, Polonya, Irak, Rusya ve ABD, Mısır ve Hollanda’ya olan ihracatını arttırdı. 
 
İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, ülke ekonomisinin içinde bulunduğu durağanlığa rağmen iklimlendirme sektörünün ihracatta yükselişini sürdürdüğünü ifade etti. Sektörün ihracat potansiyelini maksimum seviyede değerlendirebilmek için İSİB olarak Pazar yelpazesini genişletmeyi amaçladıklarını, bu nedenle Güney Amerika, Afrika ve Uzak Doğu ülkelerini mercek altına aldıklarını ifade eden Şanal, 2019 yılında ihracatı 5 milyar doların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. 
İSİB’in bu sene özellikle sektörel ticari heyet organizasyonları ile yeni pazarlara kapı açacağını söyleyen Şanal, “Geçtiğimiz sene Şili, Arjantin, Tanzanya ile başlayan sektörel ticari heyet organizasyonlarımız, bu sene de artarak devam edecek. Yılın ilk aylarında Mısır, Kolombiya-Peru ve Polonya’ya ticari heyet organizasyonları düzenledik. Bu organizasyonların sektörümüz ihracatına olumlu yansıyacağını düşünüyoruz.  Gittiğimiz ülkelerde sadece ürün tanıtımı değil Türk iklimlendirme sektörü ve Türkiye hakkında da ayrıntılı bilgiler veriyoruz. B2B görüşmeleri ile daha kalıcı ilişkiler kurma imkanı elde ediyoruz. İhracatçımız daha fazla pazarlara ulaşmak istiyor. Biz de İSİB olarak ihracatçımıza kılavuz olmak ve onların hedef ve istekleri doğrultusunda hareket ederek sektör ihracat çıtamızı her geçen sene daha da yukarıya taşıyoruz” dedi. 
 
Şanal öte yandan sektör ithalat rakamlarında da gerileme yaşandığına dikkat çekerek, ihracat/ithalat makasını daraltmayı, ihracat fazlası veren bir sektör olmayı amaçladıklarını vurguladı. Sektörün 2019 Ocak-Mart dönem ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 97,4 olarak gerçekleşirken, ithalat geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 22 oranında geriledi. 

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-