İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

TÜRKİYE’NİN ÇEVRE TEKNOLOJİSİ GENÇ SESİ İTÜ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ TAKIMI’NIN BAŞARISI

28-30 Mart 2019 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen konusunun lider ve en büyük etkinliklerinden biri olan IFAT Eurasia Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı kapsamında IFAT ve DWA (Almanya Su Ekonomisi, Atıksu ve Atık Derneği) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “University Challenge Euroasia” adlı yarışmaya Prof. Dr. Filiz KARAOSMANOĞLU danışmanlığında katılan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencileri Mert Can İNCE, Gamze KESER ve Ece METERİS’in takımı birinci oldu. 29 Mart 2019 günü 10 üniversitenin takımları kendilerine verilen iki görev için çevre teknolojileri başlığında bilgileriyle yarıştılar. İlk görevleri  “Enerji, Su, Atık ve Altyapının Havzada Yönetimi” olan takımlar  fuardaki firma teknolojilerini yerinde inceleme ve kısa sürede raporlama ikinci görevini de yaptılar.

İTÜ Takımı 4-8 Mayıs 2020 tarihinde Münih’te düzenlenecek “World University Challenge” yarışmasına IFAT desteğinde katılmaya hak kazandı. Mert Can İNCE “Derslerimizin yanında yarışma için düzenli çalışarak hazırlandık. Okuduk. Araştırdık. Takım çalışması yeteneğimizi geliştirdik. Derslerimizde mühendislik etiği öğrendik. Mühendisin topluma, çevreye, hizmetin sunulduğu kişiye, mesleğe ve meslektaşlarına ahlaki ve adil davranış sorumluluğu taşıması gereğini çok iyi biliyoruz. Çevremizi koruma gençlerin aynı zamanda geleceğini koruması için de mühim. Kimya mühendisi olarak çalışırken çevre yönetimi konusunda gereğini yapmak, çevre teknolojileri konusunda yetkin olmak öncelikli görevlerimizden olmalı. Münich’te ülkemizi temsil edeceğiz. İTÜ Takımı için büyük bir deneyim olacak. Ara vermeden çalışmamızı sürdüreceğiz ve Türkiye’nin çevre teknolojisi genç sesi olacağız. Başaracağız “  dedi.

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-